Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

KOÜ’de Tıp Bayramı konserle kutlandı

Aydın TÜRKER 15.03.2018 20:55

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi TSM korosunun verdiği konserde; nihavent, hicaz, rast ve muhayyer kürdi makamlarda sevilen eserler, solo ve koro olarak seslendirildi.

Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Tabipler Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi TSM Korosu, sevilen eserlerden bir konser verdi.
 

Şef Prof. Dr. Fazıl Özen yönetimindeki koro, konserde; nihavent, hicaz, rast ve muhayyer kürdi makamlarda birbirinden değerli eserler, solo ve koro olarak seslendirildi.
 

Üniversitenin hocaları ve öğrencilerinden oluşan koroya eşlik eden Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, nihavent makamda seslendirdiği Arif Sami Toker’e ait ‘Erişti nevbahar eyyamı’ ile Münir Nurettin Selçuk’a ait ‘Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış’tan’ adlı eserle uzun süre alkışlandı.


Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Karadenizli yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı konser, beğeniyle izlendi.


Sunuculuğunu Yeliz Gözübüyük’ün yaptığı konser, Osman Bey’in Nihavent Peşreviyle başladı. Koronun seslendirdiği Musa Süreyya Bey’e ait ‘Bir gün o güzel şad edecek ruhumu sandım’ adlı eserden sonra Fatih Baysal,  Erol Sayan’ın ‘Kalbe dalan o ilk bakış’ eserini söyledi. Erol Sayan’ın ‘Sevgilim desen bana’ adlı şarkısını Ülkü Yakar, Hüseyin Soysal’a ait ‘Özlediğim şarkısın kulaklarımda’ adlı eseri ise Melis Erdaş okudu. Nihavent makamda devam eden konserde koronun seslendirdiği Ayhan Özışık’a ait ‘Aşkımı bilmedin’ adlı eserden sonra Serap Türk, Erol Sayan’a ait ‘Şu gönlümü yaralayan’ şarkısını okudu. Zeynettin Maraş’ın ‘Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye’ adlı eserini Yeliz Gözübüyük seslendirdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Arif Sami Toker’e ait ‘Erişti nevbahar eyyamı’ adlı eserini okuduktan sonra konser, hicaz makamla devam etti. Prof. Dr. Meltem Dillioğlugil, Ali Rıza Bey’e ait ‘Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına’, Ümmühan Çelik, İrfan Özbakır’ın ‘Gülünce gözlerinin içi gülüyor’ adlı eserini seslendirdi. Sezen Aksu’ya ait ‘Gamze gamze bir gülüver şimdi’ adlı eseri ise Hale Oveysi ve Kemal Özden birlikte seslendirdi. Ardından rast makama geçiş yapılarak Ömer Faruk Uluca, Mehmet Ilgın’ın ‘Ne sevincin ömrü varmış’, Prof. Dr. Sema Keçeli ise Cevat Ultanır’ın ‘Bir bakış baktın kalbimi yaktın’ adlı eserini okudu.


İsmet Nedim Saatçi’ye ait ‘Aşkınla yana yana kül olsa da ocağım’ adlı muhayyer kürdi şarkı ile son bulan konserde, yoğun istek üzerine tekrar mikrofona gelen Prof. Dr. Utkan, Münir Nurettin Selçuk’a ait ‘Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış’tan’ adlı eseri alkışlar arasında okudu.


Prof. Dr. Fazıl Özen yönetimindeki koro, birbirinden değerli eserleri seslendirdi. 

Koro, son olarak Erdinç Çelikkol’a ait ‘Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun’ adlı eserini seslendirerek, Kocaeli'de yaşayan ünlü bestekara doğum günü  olan 13 Mart'ta sürpriz yapmış oldu.

Konserde saz heyetinde, ritimde Prof. Dr. Erdem Okay, kemanlarda Doç. Dr. Özgür Mehtap, Erdinç Türker ve Berçin Tekeş, kanunda Muzaffer Okumuş, udda Yrd. Doç. Dr. Serkan Ertin, neyde Harun Küçükkeskin yer aldı. Koro ise Prof. Dr. Zafer Utkan, Prof. Dr. Meltem Dillioğlugil, Prof. Dr. Sema Keçeli, Ümmühan Çelik, Fatih Baysal, Ülkü Yakar, Melis Erdaş, Serap Türk, Yeliz Gözübüyük, Hale Oveysi, Kemal Özden ve Ömer Faruk Uluca’dan oluştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor