Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

İş Sanat’ta sezonun son ayı yine dopdolu

Haber Merkezi 16.04.2018 21:58
İş Sanat’ta sezonun son ayı yine dopdolu

İş Sanat’ta geçtiğimiz Kasım ayında başlayan 7 aylık sanat maratonu, sahne ve müzik dünyasının yıldız isimlerinin yer aldığı kaçırılmayacak etkinliklerle tamamlanıyor.

ülkemizin sevilen sanatçılarının özgün projelerinden çocuk etkinliklerine uzanan geniş yelpazede renkli bir program sunan İş Sanat, 18. sezonuna müzik ve sahne dünyasının gözde isimlerinin konser ve gösterileri ile veda ediyor.

Sezonun son ayı, 7 Mayıs’ta Orhan Veli şiirleri ile başlayacak. Genç izleyicilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı 20.30’daki dinleti öncesinde ilk kez saat 17.00’da öğrenciler için de bir matine yapılacak. Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminde de kullandığı 50 Mila şarkısıyla hafızalara kazınan Nina Zilli, hayranlarıyla 10 Mayıs’ta ilk kez İş Sanat’ta buluşacak. 15 Mayıs’ta sezonun son klasik müzik konserinde, Venezuelalı ünlü piyanist Gabriela Montero ve Scottish Ensemble, Mozart ve Bach’tan Piazzolla’ya uzanan zengin bir repertuvarla sahnede olacak. 18 Mayıs akşamı, Serdar Yalçın yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası ve Korosu Gönlüm Hep Seni Arıyor başlıklı senfonik konserle Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacak. İş Sanat 22 Mayıs’ta Jose Antonio Ruiz Dans ve Flamenko Topluluğu’nun “Picassoî gösterisiyle 18. sezonunu noktalayacak.

Edebiyat tutkunlarının İş Sanat’ta büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisinin bu sezonki son şairi Orhan Veli olacak. Atilla Birkiye’ nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı Gün Olur Alır Başımı Giderim isimli dinletide, Orhan Veli’nin en sevilen şiirlerini usta oyuncu Metin Belgin seslendirecek. Ölçüsüz, uyaksız, yalın bir dil kullanarak yazdığı şiirleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş bir şair olan Orhan Veli, şiirlerinde daha çok sıradan insanın gündelik sorunlarını işledi. Garip akımının öncülerinden olan şair, halk şiiri ve türküsünün de etkisinde kaldı, insan ve doğa sevgisini işleyen şiirler yazdı. Sözcüklerle notaların iç içe geçeceği dinletide Serdar Yalçın’ın şairin dizelerinden bestelediği yedi eserini Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek. 7 Mayıs 2018, Pazartesi günü saat 20.30’da gerçekleşecek dinleti öncesinde saat 17.00’da da öğrenciler için özel matine düzenlenecek.

Dinleti ücretsizdir. Yerler numarasız ve salon kapasitesiyle sınırlıdır.

Nina Zilli Türkiye’deki hayranlarıyla ilk kez İş Sanat’ta buluşacak

İtalya pop müzik sahnesinin süper starı Nina Zilli, Türkiye’de ilk kez İş Sanat’a konuk oluyor. Son albümü “Modern Artîın dünya turnesi kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak sanatçı, çıkışını 2009 yılında yayınladığı “50 Milaî isimli 45’liği ile yapmıştı. Nina Zilli, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminde soundtrack olarak kullanılan şarkısı ile Türkiye’deki sinema ve müzikseverlerin hafızalarında da yer etti. 2010 tarihli albümü “Sempre Lontanoî ile büyük başarı yakalayan sanatçı, 2012 Sanremo Müzik Festivali’nde, Azerbaycan’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda İtalya’yı temsil etmek üzere seçildi. Güçlü sesi ve etkileyici yorumuyla dikkat çeken Nina Zilli, İtalya’nın ünlü müzik yarışması Italia Got Talent’ın altıncı sezonunda da jüri üyesi olarak yer aldı. Nina Zilli ile bu ilk buluşmayı kaçırmak istemeyenler 10 Mayıs 2018 Salı akşamı saat 20.30’u ajandalarına not edebilirler.

Sezonun son klasik konseri Gabriela Montero ve Scottish Ensemble’dan

İş Sanat, 18. sezonun son klasik müzik konserinde, piyano repertuvarındaki olağanüstü yorumlarının yanı sıra benzersiz doğaçlama yeteneğiyle de adından söz ettiren Venezuelalı piyanist Gabriela Montero’yu ağırlıyor. Sahne enerjisi ve izleyicilerle kurduğu iletişimle dikkat çeken sanatçı, aynı zamanda iki Echo Klassik ödülünün de sahibi. Gabriela Montero’ya sahnede Birleşik Krallık’ın önde gelen yaylı orkestralarından Scottish Ensemble eşlik edecek. Zengin konser programları ve farklı disiplinlerden gelen sanatçılarla yaptıkları müzikal işbirlikleri ile tanınan orkestra, dinleyicilerine unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Gabriela Montero ve Scottish Ensemble, 15 Mayıs 2018 Salı akşamı saat 20.30’da Mozart ve Bach’tan Piazzolla’ya uzanan olağanüstü bir repertuvarla İş Sanat’ta olacak. Biletler tükenmeden alın.

Bir Neşet Ertaş Senfonisi: Gönlüm hep seni arıyor

Halk müziğimizin yeri doldurulamaz, büyük ozanı Neşet Ertaş, Gönlüm Hep Seni Arıyor başlıklı senfonik konserle İş Sanat’ta anılacak. 2010 yılında UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesiî seçilen Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik formda yeniden düzenleyen Serdar Yalçın’ın yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası’nın sahne alacağı konserde, soprano Gülbin Günay, alto Zeynep Halvaşi, tenor Bülent Bezdüz ve bas bariton Zafer Erdaş’a İstanbul Opera Korosu da eşlik edecek. Orta Anadolu bozkırlarının bin yıllık hüznünü bağlaması ve duygulu sesiyle türkülerinde anlatan Neşet Ertaş’a bir saygı duruşu niteliğinde olan konser, 18 Mayıs 2018 Cuma akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

Jose Antonio Ruiz Dans ve Flamenko topluluğu ile görkemli kapanış

İş Sanat 18. sezonuna, Flamenko’nun yaşayan en büyük efsanelerinden Jose Antonio Ruiz’in “Picassoî gösterisi ile veda ediyor. Uzun yıllar İspanya Ulusal Balesi’ne başkanlık eden, kariyeri boyunca sayısız ödüle layık görülen Jose Antonio Ruiz’in kurduğu topluluk, Picasso gösterisinin dünya prömiyerini 2001 yılında Uluslararası Granada Dans ve Müzik Festivali’nde yapmıştı. Jose Antonio Ruiz’in Pablo Picasso’dan ilham alarak koreografisini oluşturduğu gösteri, izleyiciyi İspanyol ressamın hayatının farklı dönemlerine doğru gezintiye çıkarıyor. Picasso Paisajes (Picasso Manzaraları) ve Flamenco Invocaciones (Flamenko Tutkusu) başlıklı iki bölümden oluşan bu muhteşem gösteri, 22 Mayıs Salı akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa