Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu türkülerle büyüledi

Mütia AVUKA 16.05.2018 00:35
Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu türkülerle büyüledi

Batman Üniversitesi yıl sonu etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve yine fakülte hocaları tarafından yönetilen Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu sahne aldı.

Batman Üniversitesi yılsonu etkinlikleri kapsamında öğrencilere müzik ziyafeti sunmak için sahneye çıkan Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu, birbirinden güzel eserleri yorumlayarak salon dolduran personel ve öğrencileri mest etti.

 

2012 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı ve Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu Şefi Doç. Dr. Rohat Cebe, korunun hen Batman’da hem de çeşitli il ve ilçelerde periyodik olarak konserler verdiğini söyledi.

 

2- 6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 6. Sansev Uluslararası Korolar Festivali’nde Halk Müziği Dalında En İyi Yorumlama Ödülünü aldıklarını belirten Koro Şefi Doç. Dr. Rohat Cebe, “Koromuza bu başarısından dolayı sizlerden alkış rica ediyorum.” dedi.

Daha sonra müzik ziyafetine başlayan koro, düzenlemesi yine Doç. Dr. Rohat Cebe’ye ait olan 3 eser seslendirdikten sonra, ‘Payton Geldi Meyhaneye Dayandı’ adlı Bilecik türküsünü, “Değirmen Başında Vurdular Beni” adlı Erzurum türküsünü, “Al Yeşil Dökün Anneler”,“Hele Hele Verin Geline”, “Bu Dağlar Kömürdendir”, “Mehriban” türkülerini seslendirdi.

 

Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu içinde barındırdığı solistlerin seslendirdiği türkülerde büyük beğeni topladı, Koro Solisti Yusuf Ekin “Hangi Bağın Bağbanısan, Gülüsen” türküsünü, Koro Solisti Kibar Solmaz ise “Yeşil Yaprak Arasında Kırmızı Gül Goncası” ve “Nerelerde Mesken Tutmuş Gönlümün Eğlencesi” türkülerini seslendirdi.

 

Konser, koronun seslendirdiği “Nare”, “GeloEw Ki Bu” ve “Ceyranım Gel Gel” türküleri ile büyük bir alkışla sona erdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa