Gündem

Gündem Haberleri

Kaçakları taşıyan tekne battı: 7 ölü

Çanakkale (AA), Büşra Nur Özcan 15.05.2018 13:19
Kaçakları taşıyan tekne battı: 7 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu Afganistan uyruklu 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 3'ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçak göçmenleri taşıyan fiber tekne, Babakale köyü açıklarında henüz belirlenemeyen nedenle battı.

Teknedeki kaçak göçmenler denize düştü. Boğulan Afganistan uyruklu 3'ü çocuk 7 kişinin cesedi ile kurtarılan 13 kişi, balıkçılar ve sahil güvenlik unsurlarınca Babakale Limanı'na getirildi.

 "Denizde başka bir kazazede yok"

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, Babakale burnunun 1,3 deniz mili açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin battığı ihbarının alınması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ve helikopteri sevk edildiği kaydedildi.

Olay mahalli yakınlarında balıkçılık yapan ve arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilen tekneler tarafından yarı batık durumda tespit edilen 5-6 metre boylarındaki fiber teknenin çevresinden Afganistan uyruklu 12 göçmen ile İran uyruklu bir göçmen kaçakçısının kurtarıldığı belirtilen açıklamada, Afganistan uyruklu 3'ü çocuk 7 kişinin cansız bedeninin ise Babakale Limanı'na getirildiği bildirildi.

Göçmenlerin ifadelerine istinaden denizde kayıp göçmen olmadığı değerlendirilmesine rağmen sabah saatlerine kadar bir arama kurtarma korvetiyle bir bot tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, helikopter tarafından termal kamera ile yapılan kontroller sonucunda da denizde başka bir kazazede olmadığının teyit edildiği belirtildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 12 kişi, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi. Göçmen kaçakçısı olduğu belirtilen İran uyruklu şüpheli ise gözaltına alındı.

Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı