Gündem

Gündem Haberleri

Endüstri 4.0’ın geleceğe etkisi İstanbul Gedik Üniversitesinde konuşuldu

Zeki KENTEL 26.04.2018 10:57

İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri 4.0 Kulübü öğrencilerinin düzenlediği “Endüstri 4.0’ın Geleceğe Etkisi” konulu panelde, toplumların ve özellikle gençlerin kendilerini dijital dönüşüm sürecinde geliştirmeleri konusu ele alındı. Panelde, konularında uzman konuşmacılar, Endüstri 4.0 süreci ile ilgili ön görülerini öğrenci ve katılımcılarla paylaştılar.

İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri 4.0 Kulübü öğrencilerinin düzenlediği panelde YTÜ Öğretim Üyesi ve Endüstri 4.0 Platformu’nun kurucularından, Digit4Turkey’in Bilim ve Teknolojilerden sorumlu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Dr. Engin Ayçiçek, RNZ Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Digit4Turkey Kurumsal Medya Lideri Nedim Zeper ve Türkiye’nin ilk ve en önemli inovasyon topluluklarından Makers Türkiye'nin kurucusu Olgun Tan konuşmacı olarak yer aldı.

Panelistlerden YTÜ Öğretim Üyesi ve Endüstri 4.0 Platformu’nun kurucularından, Digit4Turkey’in Bilim ve Teknolojilerden sorumlu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Dr. Engin Ayçiçek, Endüstri 4.0’ın tüm sektörlere uygulanabilir olduğunu ifade etti.  “Dijitalleşme süreci Dünyada evrimini 15 senede tamamlayacaktır” diyen Ayçiçek,  “Endüstri 4.0 dönüşümü sürecinde, kuruluşların kendilerine özel yaklaşımlarını modelleyerek, çalışanların yetkinlikleri, iş modeli, gelişim hedefleri, teknoloji ve bilgi yönetimi yol haritalarının belirlenmesi, risk yönetimi, iş ve çözüm ortakları ile olan ilişkileri organize ederek, dijitalleşme sürecinin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

“Robotlar işsizliği artıracak diye düşünmeyin”

RNZ Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Digit4Turkey Kurumsal Medya Lideri Nedim Zeper ise,   Endüstri 4.0 evriminde Endüstri Mühendislerinin görevinin süreçleri takip ve analiz ederek doğru yerde doğru kararlar vermek olduğunun altını çizdi. Zeper, “Robotlar işsizliği artıracak diye düşünmeyin. Dijitalleşme ile yeni iş sahaları, meslekler oluşacaktır. Akıllı fabrikalar ile insan kendi öz varlığına dönecek ve yaratıcılıkları ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk ve en büyük inovasyon topluluklarından Makers Türkiye'nin kurucusu Olgun Tan da konuşmasında, Makers hareketinden bahsetti. “Makers hareketi dünyayı sarmaya başladı. İnsanın belki de içgüdüsel olarak kendi ihtiyacını kendisinin karşılaması isteği körükledi bunu. Bu anlamda kod yazmak çocuklara erken yaşta ders olarak verilmektedir” diyen Tan, “Sanayi Devrimi ve Dijital Devriminden sonra, sanayi ve dijitali iç içe geçiren belki de 3. bir devrim bu. Hem makinelerin, hem dijital dünyanın oldukça iyi bir olgunluğa geldiğini düşünürsek,  ikisinin beraberliğinin belirgin bir değer yaratmasını beklemek, çok da hayalperestlik olmaz. 3 boyutlu yazıcıların gelişmesi ile evde ya da çok basit atölyelerde istenilen üretimin yapılabilmesi, aurdino gibi basit elektronik devre kitlerinin bunlarla ve dijital dünya ile entegre olabilmesi yapılabileceklerin sınırını hayal gücünüz ile belirliyor” diye konuştu.


İstanbul Gedik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Kurt, panelin ardından konuşmacılar (soldan sağa) Dr. Engin Ayçiçek, Nedim Zeper ve Olgun Tan’a çiçek takdim etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa