Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Kamyon-otobüs lastiğinde tercih Brisa oldu

Ekonomi Servisi 18.04.2018 21:37

Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, Türkiye ağır ticari lastik pazarının gelecek 5 yılda yüzde 12 büyüyeceğinin öngörüldüğünü belirterek, "Bu pazarda satılan her 3 lastikten 1'i Brisa oldu" dedi.

2017'de yüzde 3 büyüyen Türkiye ticari araç lastik pazarındaki liderliğini bir adım öteye taşıyan Brisa, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanındaki dev projelere çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Türkiye'de 14 bin 500'e ulaşan müşteri ağına hizmet inovasyonları ile değer katan şirket, bu kapsamda şimdiye dek Türkiye'deki tüm ticari lastiklerin yüzde 23'üne ölçüm yaptı ve toplamda 2,3 milyon lastiğe dokundu. Bandag markası ile son 5 yılda 650 bin lastik kaplayarak 400 milyon TL tasarruf sağlarken, her yıl 3,5 milyon km yol kat eden 105 kişilik Profleet Danışmanları ile sahadaki gücünü de pekiştiriyor.

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, ticari araç lastikleri segmentinde güçlü büyüme için atılımlarını hızlandırdığını duyurdu. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, şirketin Profleet hizmetlerindeki yenilikler, yoğun saha çalışmaları, verimlilik ve performans odaklı ürün ve hizmetleri ile liderliği pekiştirme hedefi paylaşıldı.

Gelecek 5 yılda yüzde 12 büyümesi öngörülen Türkiye ağır ticari lastik pazarında, Brisa, her 3 lastikten 1'i için tercih ediliyor. Brisa'nın 2018'de ürün ve hizmetleriyle yeni başarılara imza atmaya hazırlandığını ifade eden Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; "2017'de dünya ağır ticari araç pazarı toplam araç pazarının 5 katı büyüdü ve 4 milyon adede ulaştı. Türkiye ağır ticari araç parkı ise son 10 yılda yüzde 15 büyüdü. Ülkemiz 1 milyon 61 bin adet ile Avrupa'nın en büyük ağır ticari araç parkına ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de ağır ticari araç üretimi ise 2017'de yüzde 19,2 artış göstererek 31 bin adet olarak gerçekleşti. Sektörün, yeni karayolu, inşaat ve altyapı projelerinin de etkisiyle 2021 yılına dek istikrarlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Ticari araç performansındaki bu gelişmelere paralel olarak ticari lastikler pazarında da yüksek potansiyel devam ediyor. Son 5 yılda, dünya lastik pazarında toplam büyüme yüzde 13 olurken, ağır ticari araç lastiklerinde büyüme yüzde 18 olarak gerçekleşti. Türkiye de küresel arenadaki büyüme trendinin en yoğun gözlendiği ülkelerden biri. 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 3 büyüyen ve 2,3 milyon adede ulaşan ticari araç lastik pazarının 2022 yılında yüzde 12 artışla 2,6 milyon adede yükseleceği öngörülüyor" dedi.

Pazardaki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için Brisa'nın 2018'de çalışmalarını hizmet çeşitliliğini, yoğun saha aktiviteleri ve dijitalleşen yeni hizmetlerle bir adım öteye taşıyacaklarını vurgulayan Evren Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşinin uzmanı Profleet Danışmanlarımız ile sahadaki gücümüzü ve farkımızı ortaya koyuyoruz. Profleet Danışmanları, her yıl, dünyanın etrafını 100 kez dolaşmakla eşdeğer olan 3,5 milyon km yol kat ederek filo müşterilerine sahada bire bir hizmet veriyor. Diğer yandan sahadaki varlığımızla güçlendirdiğimiz yenilikçi hizmetlerimizle yüksek bir katma değer sağlıyoruz. Bugün Türkiye'deki tüm filolara hizmet çözümlerimizi sunduğumuzda, yılda 13,7 milyar TL değerinde tasarruf sağlama gücüne sahibiz. Brisa bu hizmetleri ile dünya çapında da pek çok büyük ölçekli projede iş ortağı olarak tercih ediliyor. Şirketimiz son olarak Etiyopya'da 300 km uzunluğundaki mega demir yolu projesinde filo yönetimi çözümleri ile yer alıyor. Potansiyelimizin ve gücümüzün bilincinde olarak yeni nesil ürünlerimiz ve hizmetlerimizle, filo müşteri ağımızı daha da genişleterek liderliğimizi pekiştirmeye kararlıyız." 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz