Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Avşar, maden suyunda 'fark' yaratacak

Mehmet Emin AVCI 17.03.2018 13:28

Avşar'ın üçüncü kuşak temsilcisi Tarık Demirel, 10 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en modern tesislerini kurduklarını belirterek, "14 çeşit ürünümüzle piyasadayız, yatırımlarımız sürecek" dedi.

Türkiye'nin en büyük mermer ve mermer makineleri üreticilerinden biri olan Şuayp Demirel İthalat İhracat İnşaat firması, madensuyu pazarında da fark yaratarak büyümeye devam ediyor. Afyon İşcehisar'daki 10 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en modern üretim tesislerinden birini kuran firma, ürün gamını da her geçen gün çoğaltıyor. Sade madensuyu ile birlikte meyve aromalı ürünleri ve gazoz çeşitleri de raflardaki yerini alıyor.

 

Şirketin üçüncü kuşak temsilcisi Tarık Demirel, "Tesisimiz, 10 milyon dolarlık yatırımla, 300 bin metrekarelik açık, 10 bin metrekarelik kapalı alanda üretimde bulunmak üzere kuruldu. Saatte 50 bin şişe kapasiteli Türkiye'nin en modern ve en son teknolojiye sahip firmasıyız. Yardımcı ekipmanlarla birlikte herşey otomasyonla yapılıyor. Damla şeklindeki şişe tasarımımız ünlü endüstriyel tasarımcısı Defne Koz tarafından yapıldı. Şimdilik 14 çeşit ürünümüz bulunuyor. Geleceği de düşünerek yıllık 1.5 milyar şişelik üretim kapasitemiz mevcuttur. Şu anda yıllık 350 milyon şişe kapasitesi mevcut" dedikten sonra şu bilgileri verdi:

 

"Kalite bizim için çok önemli. Bu amaç doğrultusunda laboratuar ve Ar-Ge için ciddi yatırımlar yaptık. Üretimde pancar şekerinden elde edilen sakkaroz kullanılmaktadır. Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda şekersiz gazoz, kivi limon, mango-ananas geliştirilip müşteri ile buluştu."

 

Cironun yüzde 25'i ihracattan

 

Mermer ihracatındaki başarılarını madensuyunda da sürdürdüklerini vurgulayan Demirel, "Güney Afrika, Tayvan, ABD, Avustralya, Kosova, Irak, Suriye, Kuveyt, Libya, Lübnan, Filistin, Bahreyn, Azerbeycan, İran, Almanya, Belçika, Suudi Arabistan gibi ülkelere maden suyu ihraç ediyoruz. Ciromuzun yüzde 25'i ihracattan gerçekleşiyor" dedi.

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem belgesi, Helal Sertifika gibi dünyada kabul görmüş tüm belgelere sahip olduklarının altını çizen Demirel, Türkiye'de 55 ilde bayilik kanalıyla dağıtım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

Avşar markasıyla gazoz üretimine de soyunduklarını ifade eden Demirel, en büyük farklarının kullandıkları mineral su olduğunu belirterek, "Gazozumuz, vücudun mineral ihtiyacını karşılayacak birçok doğal minerali de içinde barındırıyor olması ile fonksiyonel bir gıda olarak öne çıkıyor. Ar-Ge çalışması için 10 aylık bir çalışma yaptık" dedi.

 

Madensuyu sektörüne yatırım yapmayı planlarken 11 yıllık sektör deneyimi ile Mehmet Başpınar'ın da proje çalışmalarına Genel Müdür olarak destek verdiğini dile getiren Demirel, kadroya yeni katılan Yavuz Dağhan'ın da ulusal-yerel zincir marketler grup müdürü olduğunu ifade etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa