Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Akbank'tan Türkiye'nin girişimcilik enerjisine destek

Ekonomi Servisi 24.04.2018 19:21
Akbank'tan Türkiye'nin girişimcilik enerjisine destek

Global Girişimcilik Kongresi'ne destek verdiklerini belirten Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz, "Türkiye, girişimcilik potansiyeli ve ruhu çok yüksek bir ülke" dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye'nin girişimcilik gücünün uluslararası sahnede sergilenmesi için büyük bir fırsat yaratan Global Girişimcilik Kongresi’ne (Global Entrepreneurship Congress-GEC) Akbank da destek verdi.

 

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Global Girişimcilik Kongresi, 16-19 Nisan'da 170 ülkeden 3 binden fazla katılımcıyı İstanbul’da ağırladı.

 

Türkiye'nin istikrarlı ve yüksek oranlı büyümesini desteklemeye odaklanan Akbank, dünyanın en kapsamlı girişimcilik ekosistemi paydaş toplantısında yerini aldı.

 

Genç girişimcilik programı CaseCampus, KOBİ’ler için mini MBA programı olarak adlandırılan Akbank Girişimci Geliştirme Programı gibi girişimcilik eğitim programları yürüten Akbank, Global Girişimcilik Kongresi kapsamında "girişimcilik eğitimi" konulu bölümü sahiplendi.

 

Kongre kapsamda, Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, "Müşteri Odaklı Modeller" konulu panele katıldı.

 

Oğuz, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin girişimcilik potansiyeli ve ruhu çok yüksek bir ülke olduğunu, bunda nüfusun büyük bölümünün genç olmasının da etkili olduğunu belirterek, "Global Entrepreneurship Monitor 2014 yılı araştırmasına göre, Türkiye’de 3 yıl içinde girişimcilik faaliyetinde bulunmayı hedefleyenlerin oranı yüzde 35. Türkiye’de 18-24 yaş aralığındaki genç girişimcilerin düzeyi 2014’te yüzde 23’e yükseldi. 2017’de bu oranın daha da arttığını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

KOBİ’lerin hayatlarını kolaylaştırmak, operasyonel süreçlerini azaltarak satış odaklı olmalarına destek olmak için fintech'ler ile çalışmalar yürüttüklerini bildiren Oğuz, şunları kaydetti:

 

"Fintechler, firmaların herhangi bir IT yatırımı yapmadan kullanabileceği pek çok uygulama sunmaya başladılar. Bu uygulamalar, hem bir yandan yatırım maliyetlerini azaltırken diğer yandan da işletmelerin daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor. Bu alandaki ilk iş birliklerimizi bulut tabanlı ön muhasebe programı paraşüt ve insan kaynakları yönetimi uygulaması kolay İK ile gerçekleştirdik. Her iki uygulamada da Akbank Direkt entegrasyonu sayesinde KOBİ’ler Akbank hesaplarından yaptıkları işlemleri kolayca takip edip muhasebeleştirebiliyorlar. Endeavor ile beraber destek vermekten gurur duyduğumuz genç girişimcilik programımız CaseCampus ile Vaka Çalışmaları Programı’nda her biri Türk girişimcilik ekosisteminde önemli başarılara imza atmış girişimcilerin bugüne kadar yaşadıkları süreçler, zorluklar, başarılar ve mücadeleleri genç adaylarla paylaşılıyor."

 

Oğuz, şu ana kadar CaseCampus’ten mezun 305 gençten 45’inin kendi şirketini kurarak girişimcilik yolunda en önemli adımlardan birini attığını da vurguladı.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!