Bilişim

Bilişim Haberleri

Mobil ödemeli aramada yenilik

07.11.2017 00:00
Mobil ödemeli aramada yenilik

Rukiye SELÇUK

Mobil ödemeli arama servisi çözümüne Konuşma Tanıma fonksiyonunu ekleyen Defne Telekomünikasyon, bu teknolojisiyle CIS bölgesindeki lider mobil operatör müşterisinin VAS gelirini iki kat artırdı.

Defne Telekomünikasyon’un Mobil Ödemeli Arama ürününe eklediği ‘Konuşma Tanıma’ (Speech Recognition) teknolojisiyle aboneler artık servis anonsunu dinlerken tuş ve klavye gibi araçlara gerek duymaksızın “Evet” ya da “Tamam” gibi sesli onaylama komutlarıyla ödemeli arama çağrılarını kolayca kabul edebiliyorlar. Çözüm Türkçe’nin yanı sıra İngilizce ve diğer yabancı lisanların onaylama kelimelerini de destekliyor. Defne Telekomünikasyon, ilk CIS Bölgesi’ndeki mobil operatör müşterisinin iletişim ağında uygulamaya aldığı Collect Call ürününün bu yeni sürümünü diğer müşterilerine de sunmaya devam edecek.

Mobil Ödemeli Arama Servisi'nde önemli noktanın aranan abonenin ödemeli çağrıya onay verip vermemesi olduğunu belirten Defne Telekomünikasyon Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, “Mobil operatörün kazanacağı VAS geliri mobil ödemeli aramaya onay alındıktan sonra başlatılan çağrıdan geliyor. Bu durumda ödemeli arama çağrısını alan abonenin bilgilendirme mesajından sonra onay verme adımlarını kolaylaştırmak gerekiyor. Çünkü abone akıllı telefon kullanıyorsa ödemeli arama çağrısının sesli anonsunu dinlerken tuşlama ekranına geçip onay vermek kolay olmuyor ve telefon yanlışlıkla kapanabiliyor. Bu da direkt ‘ret’ olarak algılanıyor ve çağrı tamamlanamıyor. Defne Telekomünikasyon’un Collect Call (Mobil Ödemeli Arama Servisi) çözümü yeni konuşma tanıma fonksiyonu ile‘yanlışlıkla kapama’ riskini önleyerek mobil ödemeli arama servis gelirini arttırıyor. Bu teknoloji ile aranan abonenin mobil ödemeli aramayı kabul ettiğini belirtmesini kolaylaştırmak, servis gelirini de hızla arttırıyor” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı