Gündem

Gündem Haberleri

Sarıyer?de ?ölüm boşluğu? cana mal oldu

17.12.2017 00:00
Sarıyer?de ?ölüm boşluğu? cana mal oldu

Doğan Can Cesur
(İHA) - Olay, dün saat 11.10 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Leylak Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, göz tansiyonu hastası olan 69 yaşındaki Ahmet Sefa Erpek, kızı ve oğlu ile otomobile binerek sabah saatlerinde kontrol için hastaneye gitti. Kontrolün ardından hastaneden eve dönen Erpek, oğlunun park ettiği araçtan inmek istedi. Kaldırıma adım atan Erpek, o esnada iddiaya göre şiddetli fırtına nedeniyle dengesini kaybederek, apartman ile kaldırım arasındaki boşluğa düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaşlı adamı düştüğü yerden halat yardımıyla yola çıkarttı. Ardından sağlık ekipleri, Erpek üzerinde yaptığı tetkikler sonucunda hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine polis ekipleri, olayın yaşandığı yere şerit çekerek incelemelerde bulundu.

Belediyenin “ölüm boşluğu” can aldı

Öte yandan, yaşlı adamın düştüğü yerdeki kaldırım ile boşluk arasında herhangi bir önlem alınmadığını gören mahalleli duruma adeta isyan etti. Kaldırım ile apartman boşluğu arasında yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki duvardan başka önlem olmaması dikkat çekti. Ölüm boşluğu olarak adlandırılabilecek bu yere iddiaya göre Sarıyer Belediyesi'nin korkuluk veya bariyer gibi önlemler almaması sonucu meydana gelen tedbirsizlik, yaşlı bir adamın canına mal oldu. Sokak üzerinde çocukların da oyun oynadığını, onların da bu boşluğa düşebileceğini ifade eden mahalleli, durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

“Bu ihmal canına mal oldu”

Duruma tepki gösteren Erpek’in torunu Utku Eral, “Bir çığlıktan yataktan uyandım. Aşağıya doğru koştuğumda acı olayla karşı karşıya kaldım. Ben evdeydim, o esnada dedemin yanında dayım ve teyzem vardı. Arabadan iniyorlardı, tabi buradaki ihmal nedeniyle düşmüş bulundu. Bu ihmalleri görmezlikten geldiğimiz sürede çok fazla acı yaşayacağız. Sarıyer Belediyesine ait diye düşünüyorum. Bir acı olmadan bu işler hallolmuyor. Yapacak bir şey yok, hayat acılarla dolu. Göz tansiyonu ile ilgili sorunu vardı hastaneden geliyordu. 1 hafta sonra da ameliyat olacaktı. Bu ihmal canına mal oldu. Bu durumun bundan sonra ailelerin canını acıtmaması lazım. Bunlar için artık empati kurulması lazım. Canlar gitmeden, yanmadan bu ihmaller önlenmelidir” dedi.

Öte yandan, olayın ardından ceset torbası içinde cenaze aracına koyularak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Erpek’in cenazesinin yarın Ankara’nın Çubuk ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.