Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

DenizBank Genel Müdürü Ateş: Yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahı arttı

10.12.2017 00:00
DenizBank Genel Müdürü Ateş: Yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahı arttı

Murat BİRİNCİ
İstanbul (AA) - DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılında genel olarak yatırımcıların Türkiye'ye yönelik risk iştahlarında bir artış gözlendiğini belirtti.

Hakan Ateş, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli kredilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, çok yerinde, zamanında ve akıllıca bir uygulama olan KGF teminatı sağlanarak özellikle ekonominin can damarı olan KOBİ'lere 250 milyar TL'lik kredi sağlandığını anımsattı.

"KOBİ kredilerinde yüzde 18,4 büyüdük"

KOBİ Bankacılığı tarafında ise 2017 yılında kayıtlı müşteri sayısının 1,6 milyon seviyesine ulaştığına işaret eden Ateş, "KOBİ kredilerinde yılın ilk 9 ayında sektör yüzde 18,4 büyürken, Denizbank KOBİ Bankacılığı sektörünün üzerinde yüzde 22,8 seviyesinde büyüdük. Tarıma en büyük desteği sağlayan özel banka olmaya devam ettik. Yüzde 40 pazar payı ile tarım kredilerinde özel bankalar arasında lider konumumuzu koruyoruz." dedi.

"Tarım kredileri 15 yılda 108 kat büyüdü"

Tarım bankacılığı hizmeti vermeye başladıklarında 700 milyon TL civarında olan tarım kredileri sektörü toplamının 2017'nin 3. çeyreğinde 83 milyar TL'ye yükseldiğini ve pazarın 15 yılda 108 kat büyüdüğünü kaydeden Ateş, DenizBank'ın ise bu dönemde 11 milyar TL kredi hacmine ulaştığını bildirdi.

"KOBİ'lerimizin sadece yüzde 2'si online satış yapıyor"

DenizBank Genel Müdürü Ateş, yaşamın giderek akıllandığını, teknoloji kullanımının hızla arttığını, akıllı şehirler, akıllı evler, akıllı otoparklar, sürücüsüz arabaların geldiğini belirtti.

Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşması, sürdürülebilir büyüme sağlayıp yüksek gelirli ekonomi sınıfına yükselmesi için bu değişimin parçası olması gerektiğini vurgulayan Ateş, "Türkiye'nin ihracatını 500 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefinin gerçekleşmesi için bugün 1,4 dolar olan kilo başına ihracatın 3 dolar seviyesine çıkması gerekiyor." dedi.

Ateş, bu hedeflere ulaşmanın yolunun inovatif ürünler ve dijitalleşme ile gerçekleşebileceğini söyledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Otomotiv

Opel, elektrikli Frontera'nın örtüsünü kaldırdı

Ekonomi

Mercedes'in elektrikli satışı 3 kat arttı

Otomotiv

Stellantis Pro One, Hysetco'ya hidrojenli Peugeot e-Expert teslimatına başladı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor