YAZARLAR

Tüm Yazıları Akif Serin

Tosun Yürüttü Birileri de Seyretti…

01.04.2018 01:15

Gündemimizin bir numaralı konusu, Çiftlik Bank ve kurucusu Mehmet Aydın…

 

Aydın’ın buharlaştırdığı 2 milyar TL… Çarptığı parayı cebe indirdi, belli ki bir kısmını da paylaştı gerisi ise malum hikaye…

 

Önce Uruguay’dı, şimdi Arjantin… Net olan ise sırra kadem bastığı…

 

Tosunumuz böyle bir organizasyonu tek başına yapabilecek gücü var mı? O kısmı bir muamma…

 

Aslında benim merak ettiğim, bu para yatırma ve transfer işlemleri yapılırken MASAK’ın hiç mi dikkatini çekmedi? Tosuncuk, saadet zincirini oluştururken Emniyet Mali Şube, basında çıkan haberleri ihbar kabul edip, istihbarat yapmadı mı? Hadi hepsini atladık, hissedar yapısı artarken Sermaye Piyasası Kurulu, ne yapıyordu?

 

Anlaşılan o zamanlar herkes bitcoin ile yatıp onunla kalkıyordu… Kim ne yapsın, danayı, yumurtayı, tavuğu…


27 yaşındaki tosuncuk Mehmet Aydın, muhtemelen “abi”lerinin desteği ile bir organizasyon oluşturmuş, dağıtması gereken paraları vermiş, sonrada pasaportunu alıp elini kolunu sallaya sallaya, çıkıp gitmiş.

 

Bu çıkış bana FETÖ savcısı Zekeriya Öz’ü hatırlattı. Olası tüm oklar üzerinde toplanırken, birilerinin ona uçurduğu bilgi sayesinde tutuklanmasına 48 saat kala Gürcistan’a tüymüş, oradan da Ermenistan ve Almanya’ya giderek, devlet sırrı olan bilgileri yabancı ülkelerin emrine sunmuş. Ne için, vatandaşlık alabilmek için…

 

Şimdi gelelim Tosunumuza..

 

Tosuncuğumuz Mehmet, ‘’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviyede faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz” diyerek halkı bu maval ile adeta kandırmış.

 

Atı alan Üsküdar’ı geçince SPK, bu bir para kaldırma operasyonudur deyip, Kıbrıs’a paranın gönderildiğini söylüyor. Anlamadığım bu para Kıbrıs’a giderken ne diye çıkıyor. Çıkan para MASAK tarafından şüpheli görülmüyor mu?

 

Ayrıca Kıbrıs diyenlerin amacı, yavru vatanı karalamanın dışında bir şey değil. Bu satırların sahibi buna asla müsaade etmez ve etmeyecektir.

 

Çünkü gelişmeleri izlerken, aklıma da gelmiyor değil, bu kadar kurumu atlatıp para toplayıp, para dağıtan sistem acaba gizli bir FETÖ yapılanması mı? Özellikle Kıbrıs deyip, algı yönetimi mi yapılmaya çalışılıyor?

 

Bu işte her şey mümkün ve her şey mubah…

 

Önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın benzer 6 organizasyonun mercek altına alındığını açıkladı. Ne ilginçtir ki para yatıran ve para kaptıran bu kişiler fazla söylenmiyorlar. Utandıkları için mi, yoksa sistemi birilerine finansal aktarım sağlamak için mi susmayı tercih ediyorlar?

 

Bu işte soru işaretleri çok… Tosuncuk, şuan için kayıp olsa dahi yakalandığı gün, birçok sorunun yanıtı da beraberinde gelecek. Tabi içeride işbirlikçileri yoksa!..

Haberler

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı

Gündem

Otoyollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu sürüyor