Sigorta

Sigorta Haberleri

Sigortacılıkta girişimcilerin önünü açacak önemli işbirliği

12.04.2017 00:00
   Sigortacılıkta girişimcilerin önünü açacak önemli işbirliği

Emre ERTÜRK

Sigorta sektörünün lideri Allianz Türkiye'nin yeni ekonominin girişimleri ve şirketleri ile tanışmasının

hedeflendiği programa başvurular başladı. Türkiye'nin önde gelen erken aşama yatırım şirketi ve girişim hızlandırıcısı Etohum ile sigorta sektörünün lideri Allianz Türkiye, sigortacılık sektörüne yeni bir soluk getirecek önemli bir işbirliğine imza attı.

 

Yapılan işbirliği ile sigortacılık sektörüyle ilgili yenilikçi çözümleri olan girişimlerin Allianz Türkiye ile buluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Etohum Yatırımcı Kulübü'nün de üyesi olan Allianz Türkiye'ye başvuran girişimciler, 2008 yılından bu yana Türkiye'deki girişim dünyasına yön veren Etohum tarafından değerlendirmeden geçirilecek ve ardından seçilen girişimler, Allianz Türkiye'nin deneyimli üst yönetim ekibine girişimleri ile ilgili sunum gerçekleştirecekler.

 

Allianz.etohum.com adresi üzerinden yapılan girişim başvuruları arasından Etohum tarafından seçilecek gerişimler, Mayıs ayında Allianz Türkiye'nin değerlendirilmesine sunulacak. Allianz Türkiye belirlediği odak alanları olan Sağlık Sigortaları, Hayat/Yaşam Sigortaları ve "Allianz Yaşam Boyu Seninle" segmentlerindeki girişimleri özellikle bekliyor.

 

Etohum Yatırımcılar Kulübü'nün yeni üyesi: Allianz Türkiye

İnovasyona ve yeni teknolojilere önem veren Allianz Türkiye, gelecek vaad eden girişimleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla, hızla büyümeye devam eden lisanslı melek yatırımcı ağı Etohum Yatırımcı Kulübü'ne üye oldu. Böylece Allianz Türkiye, katma değer yaratan başarılı girişimcilerin ihtiyaç duydukları iş bağlantılarına ve sermaye desteğine ulaşmalarına yardımcı olacak.

 

Dünyanın en güçlü finans topluluklarından, Brand Finance "Global 500" araştırmasına göre "Dünyanın En Değerli Sigorta Markası" olan Allianz, 70'ten fazla ülkede 140 bini aşkın çalışanıyla 86 milyon müşterisine hizmet veriyor. 2500 çalışanı, 12 bölge müdürlüğü ve 4000 acentesiyle 81 ilde 7 milyon müşterisinin yanında olan Allianz Türkiye, çatısı altında Allianz Sigorta, Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ile Emeklilik şirketlerini barındırıyor. Toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olmak vizyonuyla çalışan Allianz Türkiye, müşteri memnuniyeti ve teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılığın öncülüğünü yapıyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, "Etohum Yatırımcı Kulübü'nün hızla büyüyor olması Türkiye girişimcilik ekosistemi adına bizi oldukça mutlu ediyor. Allianz Türkiye'nin kulübe katılmasının, ekosisteme ciddi bir tecrübe akışı sağlanacağına ve sigortacılık sektörüyle ilgili girişimlerin doğru kaynaklarla buluşturulması konusunda önemli kapılar açacağına inanıyoruz" dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!