Turizm

Turizm Haberleri

EMİTT Fuarında Mardin standında farklı tanıtım

27.01.2017 00:00
   EMİTT Fuarında Mardin standında farklı tanıtım

Mütia AVUKA

Mardin Bulgur Sanayiciler Derneği, EMITT Fuarında Mardin Standını ziyaret edenlere bulgur ziyafeti çekti.

Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği İstanbul Beylikdüzü’nde TUYAP Fuar Merkezinde açılan 21. EMITT Fuarına farklı bir anlayış ve tanıtım ile katıldı.

Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, Mezopotamya topraklarında yetişen dünyanın en iyi buğdayından, dünyanın en kaliteli bulgurunu yaptıklarını söyledi. Mardin bulgur ve mercimeğinin ülke genelinde ve dünya ülkelerinde tanıtmaya kararlı olduklarını söyledi. Uluslararası gıda fuarlarına da katıldıklarını ifade eden Faysal Sun, “Mardin Bulgur sanayicileri Derneği olarak temel amacımız Mardin Bulguru algısını yükseltmek. Mardin bulgurunu hem Türkiye'nin genelinde Hem de Dünyada markalaştırmaktır. Bu sebeple Mardin Bulguru için aynı zamanda coğrafi işaret tescili için de başvurumuzu yaptık. Süreç devam ediyor. Bu tescili aldığımızda Mardin bulguru hakkettiği yere gelecek ve hakkettiği değerde ulusal market zincirlerindeki yerini alacaktır. Bunun için tüm Mardinliler olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

EMITT Fuarına, Mardin'deki bulgur fabrikalarıyla ortak olarak katıldıklarını belirten Kutaylar Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kurtay ise fuardaki tanıtımların son derece yararlı geçtiğini söyledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa