Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Yunan turizmciler Beyoğlu'nda Ramazan atmosferini yaşadı

03.06.2017 00:00
Yunan turizmciler Beyoğlu'nda Ramazan atmosferini yaşadı

İstanbul (İHA) - Türkiye Otelciler Birliği’nin davetiyle Türkiye’ye gelen Yunan turizmciler, Taksim Meydanı’ndaki iftara katılarak Ramazan heyecanına ortak oldu. Turizmcileri alanda ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yunan misafirlerimiz de Ramazan atmosferini bizlerle yaşamak istediler. Onları burada ağırlamak bizim için büyük mutluluk” dedi.
Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) daveti üzerine Türkiye’ye gelen yaklaşık 60 Yunan Turizmci, Ramazan ayı dolayısıyla Taksim Meydanı’nda düzenlenen halk iftarına katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iftar sofralarına oturan turizmcilere hoş geldiniz diyerek, sohbet etti.

Başkan Demircan, Yunan Turizmcileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu akşam burada bir başka bir güzellik daha var. Yunanistan’dan buraya gelmiş bir grup misafirimiz var. Onlar da bu Ramazan ayının iftarının güzelliğinin farkında. Bu atmosferi bizlerle yaşamak istediler. Bana da haber verdiler. Onları burada ağırlamak bizim için büyük mutluluk. Allah beraberliğimizi daim eylesin, aramıza fitne sokanlara fırsat vermesin. Turistler her akşam bizim konuklarımız oluyor. Yunan vatandaşları da bugün burada ağırlıyoruz. Hatta içlerinde, geçmişte İstanbul’a yaşayıp Yunanistan’a gitmiş misafirlerimiz de var. Varlıklarından duyduğum mutluluğunu ifade ediyorum. Soframıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından turizmcilerle vedalaşan başkan Demircan, iftar saatini bekleyen Özel Harekat Polisleri ile de kısa bir sohbet etikten sonra hatıra fotoğrafı çektirip alandan ayrıldı.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!