Turizm

Turizm Haberleri

Yılın ilk yerli turist kafilesi Mardin'de

08.09.2016 00:00
Yılın ilk yerli turist kafilesi Mardin'de

Mutia AVUKA
Dünyaca bilinen Jolly Taur Acentesi, Rehber Emre Son başkanlığında yıllar sonra Doğu ve Güneydoğu'ya ilk kafile yerli turist Mardin'e geldi.

Tarihi kültürleriyle Süryanilerin ibadet yeri olarak bilinen Deyrulzafaran Manastırını ziyaret eden 15 kişilik kafile, Manastır'ın Müdürü İshak Bayyiğit tarafından kapıda karşılandı. Bayyiğit, ”Yıllardan sonra ilk defa sizleri karşımızda görmek bizim için bir onur, bir sevgi, bir mutluluk verdiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz bize”  diyerek önce manastırın özel çayı ve özel hurma ve bademli Çörek ikram edildi.

Jolly Taur Turizm Acentesi Rehberi Emre Son, ”İlk turist grubu Doğu ve Güneydoğu illerini gezerek geldik. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Çünkü nereye gittiysek bizleri büyük bir ilgi ve alaka ile karşılıyorlar. Ben burada bir turizmci olarak dünyaya ve Ülkemizdeki yerli, yabancı turistlere sesleniyorum: Gelin Doğu ve Güneydoğuyu gezin, televizyon ekranlarında abartılan haberlerin çoğu yanlış bilgilerle aktarılıyor. Haberler verildiği gibi değildir, bu şehirlerimiz huzur ve güven içindeler. Hiçbir olay olduğu yok. Kırsal alanlarda ufak tefek konular oluyor ama tarihiyle, hoşgörüsüyle ve dinlerin ve dillerin şehrinde böyle olaylar olmuyor, tam tersi huzur ve kardeşlik vardır” dedi.

Yılın ilk yerli turist grubuna tarihi Deyrulzafaran Manastırı gezdirildikten sonra, tur, şehrin tarihi yerleri ve çarşı pazar gezileriyle devam etti.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!