Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yenilenen Mazda3 Türkiye'de

16.01.2017 00:00
Yenilenen Mazda3 Türkiye'de

Abdulkadir AVCI

Satışa sunulduğu günden bu yana küresel çapta 5 milyonun üzerinde satış başarısına imza atan Mazda 3 yenilendi. Yenilenen Mazda3 Hatchback ve Sedan serisinde iç ve dış tasarım yenilikleri dışında Skyactiv Vehicle Dynamics teknolojisinin yansıması olan G-Vectoring Control teknolojisi ile donatıldı. Mazda3, 105 HP 1.5 litre turbo dizel SKYACTIV-D ve 120 HP 1.5 litre benzinli SKYACTIV-G olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Manuel şanzıman dışında otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor

Yenilenen Mazda3 modelindeki en önemli teknolojik yeniliklerden birini G-Vectoring Control oluşturuyor. Skyactiv Vehicle Dynamics teknolojisinin yansıması niteliğinde olna G-Vectoring Control (GVC) motor torkunu çekiş gücünün bulunduğu ön aksın sol ve sağ tarafına sürüş koşullarına göre farklı oranlarda dağıtarak sürüş güvenliğine, sürüş dinamizmine ve bunula birlikte yol tutuşa katkı sağlıyor. Sadece güvenlik ve yol tutuş alanınsa gelişme kaydetme kalmayan Mazda mühendisleri yolcuların konforunu daha da arttırmak üzere özellikle kapılara ve şanzıman boşluğuna ek yalıtım uygulaması yaptı.

Mazda'nın i-ACTIVSENSE sürüş destek sistemleri kapsamında Akıllı Şehiriçi Fren Desteği ile Akıllı Fren Desteği, Trafik İşareti Algılama sistemi, Uyarlanabilir LED Farlar gibi yeni yardımcılar devreye giriyor.

Yenilenen Mazda 3 Sedan 1.5 SKY-G Soul 73 bin 263 liradan ve Mazda 3 Hatchback 1.5 SKY-G Motion ise 79 bin 366 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dizel otomatik kombinasyonunda fiyat seviyesi 110 bin liraya kadar çıkıyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz