Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yeni Maserati Quattroporte Türkiye'de

26.12.2016 00:00
Yeni Maserati Quattroporte Türkiye'de

Mehmet Emin AVCI

1963'teki ilk lansmanından bu yana 72 ülkede 30 bin adete yakın satışı gerçekleşen, İtalyan lüks spor sedan otomobillerin en başarılı örneklerinden biri Quattroporte, yenilenerek ülkemizde de satışa sunuldu. 10 yılı aşkın zamandır Türkiye'de lüks sınıfta sportif sedan özellikleriyle yepyeni bir kulvar açan Maserati Quattroporte, benzinli, dizel motor ve 4x4 çekiş sistemi seçenekleriyle 270 bin 630 avrodan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor. Maserati Quattroporte, yeni donanım paketleriyle olduğu kadar daha 'şık' görünümlü iç ve dış tasarımıyla da göz alıyor. Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından ülkemizde temsil edilen Maserati'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü ve hızlı sedan modeli Quattroporte global pazarlardaki başarının ardından, kimliğinden ödün vermeden, zarafetini vurgulayan yeni donanımlara sahip oldu.

Dikkat çekici tasarım

Quattroporte'nin yenilenen versiyonu, mat siyah profil ile tasarlanan ön tampon ve arkadaki mat siyah difizör ile bütünleşen dış aynalarıyla daha dikkat çekici bir görsellik sunuyor. Özellikle otomobilin en karakteristik bölümlerinden biri olan ön ızgara artık daha keskin ve heybetli hatlara sahip. Izgarada yer alan yeni dikey krom unsurlar, köpekbalığı burnu etkisi ile tezat oluşturarak daha da gösterişli bir görünüm sağlıyor.

Teknoloji donanımlı iç mekan

Yeni Maserati Quattroporte'nin iç mekanında ise yeni arayüz unsurları ve bilgi-eğlence alanı ağırlıklı olarak ön plana çıkıyor. Yeniden tasarlanan orta gösterge paneli artık çok dokunuşlu 8.4 inç büyüklüğünde, yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip. Bu alan, kesintisiz teknik öğelerin ekranla bütünleştiği, klima kontrolü ve Quattroporte'ye özgü saf iç hacim kompozisyonunu vurgulayan dikişsiz bir tasarıma sahip torpido gözüyle şekilleniyor. Maserati'nin yeni amiral gemisinin bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Otomatik akıllı telefon aktarma işlevleri ile uyumlu olmasıyla da fark yaratıyor.

3 motor seçeneği

Yeni Quattroporte, ülkemizde biri dizel olmak üzere toplam 3 motor seçeneğiyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Yeni modelin kaputunun altında 275 HP güç üreten 3.0 litrelik V6 yapılı, 600 Nm tork üreten turbo dizel motor ön plana çıkıyor. Dizel motorlu Maserati Quattroporte, 252 km/s'lik en yüksek hıza ve 6.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip.

Yeni Maserati Quattroporte'nin S Q4 adı verilen versiyonunda 410 HP güç üreten, 550 Nm tork değeriyle baş döndüren ve Ferrari tarafından üretilen motor görev yapıyor.  286 km/s son sürate sahip ve 0-100 km/s hıza 4.9 saniyede ulaşan Maserati Quattroporte S Q4, dört tekerlekten çekiş teknolojisiyle farklılaşıyor. Bu motor ve çekiş kombinasyonuyla yetinmeyenler ise yine Ferrari üretimi olan V8 Biturbo özellikli, 530 HP gücünde motor seçeneğini simgeleyen Quattroporte GTS versiyonunu tercih edebiliyorlar. 710 Nm torka sahip Quattroporte GTS, 310 km/s'lik son hız değeri ve 0'dan 100 km/s hıza yalnızca 4,7 saniyede çıkan performansıyla dikkat çekiyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi