YAZARLAR

Tüm Yazıları Turgay Türker

Yeni Kabinenin Şifresi

25.05.2016 00:00

 

65.Hükümet sürpriz isimlerle Binali Yıldırım tarafından dün açıklandı. Kabineye bakınca ve AK Parti’yi okumaya çalışanlara bakınca, biraz eksiklikleri olduğunu görüyoruz.

Dün Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra soluğu TBMM Grup Salonu’nda alan Binali Yıldırım, koruma tacizleri yaşatmadan, insana dokunmasına imkan tanıyan gülen, el sıkan bir duruşla meclise geldi.

Etrafını koruma çemberinde tutmayan Binali Yıldırım, halkla bütünleşerek gruba girdi. Çıkarken aynı duruşla hareket etti. Gelen selfi taleplerini geri çevirmedi, gülüyordu ve etrafına pozitif enerji veriyordu.

Ahmet Davutoğlu ile karşılaştırdığımızda Binali Yıldırım’ın daha halka daha yakın durduğunu söylemek lazım. Başta Mehmet Şimşek, Bülent Tüfenkci, Lütfi Elvan olmak üzere önemli isimlerin kabine dışında kalmalarına kesin gözüyle bakılırken, aksine yerlerini korudular.

Denge hükümeti mi, yoksa Recep Tayyip Erdoğan hükümeti mi olarak okumak gerekirse, ben hem Erdoğan hükümeti, hem de Yıldırım hükümeti olarak görüyorum. Partinin bölünmesine asla olanak tanıyacak ne isim ne de gruplar dışarıda tutulmadı. Tam tersi kim bu ülkeye daha iyi hizmet edecek diye bakılmış ve kabineye bu isimler taşınmış.

Fikri Işık Milli Savunma’ya kaydırılması, İsmet Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na atanması bu sürprizlerin başında gelir. Ankara’yı iyi okuduğunu sanan meslektaşlarımın iyi de okuyamadıklarına tanık olduk. Örneğin Kalkınma Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan’ı kesin gözüyle kabine dışında tutanlar, şimdi bu hamleyi veya sırrı çözmeye çalışıyorlar.

Oysa Kalkınma Bakanlığına kaydırılan eski Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Başbakan Davutoğlu’nu istifaya giden sürecinde ona eşlik ederek, devlet adamı olmanın erdemliliğini gösterdi.

Nihayetinde Davutoğlu, 21 ay ülkeye hizmet etmiş bir isim. Elvan bu ismi yalnız bırakmak yerine ona eşlik ederek, psikolojik dünyasına nüfus etmiş, dinleyerek ve dinlendirerek, yatıştırmış ve sürecin kopmadan, dağılmadan bugüne gelişini sağlamış bir siyasi isimdir. Bu, siyasette her babayiğidin yapabileceği bir iş değildir. Aslında Elvan, AK Parti’nin dağılmadan toparlanma sürecini geri planda göğüslemiş bir isimdir. İşte Elvan bunların karşılığında bir bakanlık beklemezken partinin vefa örneğini en iyi şekilde davranışları ile gösterdi ve takdir edildi.

Dün mecliste yeni dönem için Lütfi Elvan’a hayırlı olsun dileklerimi iletirken, teşekkür etti. Baktım, sağını solunu dolduran, genç yaşlı kadın erkek AK Partili seçmenler kendisi ile selfi çekiyordu, kimseyi kırmıyor, geri çevirmiyor, naif duruşu ve saygınlığı ile sempati topluyor.

Bakanlara bakacak olursak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yerinde bir isim. Sağlık Bakanı Recep Akdağ keza öyle. Konulara hakim ve söylediklerinin arkasında duran isimler.

Yeni kabinenin hayırlı olmasını diliyoruz. Memleketin yolu uzun, şansa değil çok çalışmaya ihtiyaç var.

Haberler

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Gündem

"Irak ziyaretim ve anlaşmalar Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edecek"

Gündem

"Kalkınma Yolu Projesi" ile Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlanacak

Gündem

Türkiye'nin "aşı üretim üssü" için çalışmalar hızla sürüyor

Ekonomi

Uzmanlar, alışverişlerde "IBAN ile ödeme"lerin artması nedeniyle tarafları uyardı

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı