Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Yapay zeka borsa ekranlarına taşınıyor

18.01.2018 00:00
Yapay zeka borsa ekranlarına taşınıyor

İstanbul (İHA) - Finans piyasalarının veri dağıtım kuruluşu Matriks, 15'inci yılını Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile iş dünyasının seçkin yöneticilerinin bulunduğu özel bir etkinlikle kutladı. Özel gecede, Prime, Matriks IQ, Mobil IQ, WebTrader, Bot, Çapa, HFT, Algo Çözümleri, OMS, Enerji Terminali ve Emtia İşlem Platformu kullanıcılarla buluştu. 

Finans piyasalarının veri dağıtım kuruluşu Matriks, 15'inci yılını Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile iş dünyasının seçkin yöneticilerinin hazır bulunduğu özel bir etkinlikle kutladı. Yeni ürün ve hizmetlerinin tanıtıldığı özel gecede, Prime, Matriks IQ, Mobil IQ, WebTrader, Bot, Çapa, HFT, Algo Çözümleri, OMS, Enerji Terminali ve Emtia İşlem Platformu kullanıcılarla buluştu.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, açılış konuşmasında fintech alanında yetişmiş işgücüne ve mühendis kaynağına rağmen az sayıda Matriks benzeri firmanın bulunduğunu söyledi. Karadağ, ”Fintech alanında en kısa sürede listed de yapabileceğimiz büyüklükte başarılı fintech şirketlerimizin olmasını umuyorum. Bu anlamda Matriks geldiği nokta itibariyle bize umut veriyor. Çok güzel işler yapıyorlar. Tüm ekibi kutluyorum” diye konuştu.

Avrupa ve Amerika borsalarıyla kıyasladığımızda veri dağıtımından ve analizinden elde edilen gelir hedeflerinin yakalanması konusunda henüz başlangıçta olunduğunu söyleyen Karadağ, “Ortalama dünya borsaları yüzde 25’e varan oranda gelir kalemleri, veri analetik ve veri satışından elde ediliyor. Tabi bu anlamda sadece güncel tred verisi değil de çok daha fazla şirketlere, yatırımcılara, şirketlerin yönetim kurullarına doğru karar üretebilecekleri, finansal verileri sunuyorlar. Bu anlamda bizde de yeterli var. Hem ürün geliştirmede hem de pazarda farkındalık oluşturmada birlikte ilave çalışmaya ihtiyacımız olduğu düşünüyorum. Bu alan gerçekten bakir bir alan. Yüzde 25 gibi bir rakama ulaşabilirsek, fintech tarafında da çok rahatlıkla ölçeğiyle listed yapabileceğimiz BİST 30 BiST 100 firmalarımız birden olur” şeklinde konuştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi