Bilişim

Bilişim Haberleri

Yakın Doğu Üniversitesi robotları Danya Kupası'nda

12.03.2016 00:00
Yakın Doğu Üniversitesi robotları Danya Kupası'nda

İstanbul (İHA) - Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Merkezi Robotik Laboratuvarı’nda geliştirilen NEUIslanders Robotik Futbol Takımı, beşinci kez üst üste Robotik Futbol Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.  

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişm Merkezi Robotik Laboratuvarı’nda geliştirilen Robotik Futbol Takımı NEUIslanders’ın Dünya’nın en büyük robotik organizasyonu olan RoboCup 2016 Turnuvası’nda bu sene beşinci kez yarışmaya hak kazandığı bildirildi. RoboCup 2016 Turnuvası, 30 Haziran - 4 Temmuz 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Liepzig şehrinde düzenlenecek.

Leipzig şehrinde 30 Haziran - 4 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Robotik Futbol Dünya Kupası RoboCup 2016’da 15 ülke ve 22 takım yarışacak. 15 ülkeden 22 takım arasında yarışacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIslanders,dünya kupasında KKTC’yi temsil ediyor. NEUIslanders, Robotik Futbol Takımı Robotik Futbol Dünya Kupası Robocup 2016’da Türk üniversiteleri arasında tek, Avrupa Kıtasını temsil eden 4 takımdan birisi oldu.

Ahmet Çağman:,“Beşinci kez Robotik Futbol Turnuvası’nda yer almaktan mutluyuz; 10 aydır bu turnuva için hazırlanıyoruz”

NEUIslanders Robotik Futbol Takımı proje lideri Ahmet Çağman, beşinci kez Dünya Kupası’nda yer almaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Çağman, “Üstüste beşinci kez Robotik Futbol Dünya Kupası’nda ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Güzel sonuçlarla dönebilmek adına takım olarak gerçekten yoğun olarak çalışıyoruz. Son 10 aydır bu turnuvaya hazırlanıyoruz. Güzel sonuçlarla Kıbrıs’a ve üniversitemize dönmek istiyoruz” dedi.

NEUIslanders Robotik Futbol Takımı kaptanı Ersin Aytaç, bu sene beşinci kez yer aldıkları turnuvada ilk 8 içinde yer almak istediklerini belirterek, “İlk kez 2012 yılında Meksika’da gerçekleşen Robotik Futbol Dünya Turnuvası’nda yer aldık; sonrasında 2013 yılında Hollanda, 2014 yılında Brezilya, 2015 yılında da Çin’de gerçekleşen turnuvalarda yer aldık. Üst üste beşinci kez ismimizi dünya kupası listelerinde NEUIslanders TRNC olarak yazdırmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Turnuva için çok çalıştık ve bu sene ilk 8 içinde yer almayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!