Gündem

Gündem Haberleri

Yağmur suyu ile organik kavun

18.08.2017 00:00
Yağmur suyu ile organik kavun

 

(İHA) - Denizli’nin Bekilli ilçesinde sulamanın olmadığı köyde, sadece yağmur suyu ile kıraç topraklarda yetişen farklı tür ve renkteki kavunların hasadı başladı.

Denizli’nin Bekilli ilçesindeki Sırıklı Mahallesi’nde nisan ayında ekimi yapılan ve sulamanın olmadığı, sadece yağmur suyu ile yetişen rengarenk kavunların hasadı başladı. Çiftçiler bu senenin hasadından memnun olduğunu belirtirken, mahalle sakinleri, kavun ekim alanlarının artmasını istiyor.

Denizli’ye 100 kilometre uzaklıktaki mahallede sadece yağmur suyu ile sulanan kavunların lezzetine dikkat çeken Pervin Coşkun, "Bu sene hasattan memnunuz. Bostanlarımıza hasatlarımız başladı, yağmur suyu, susuz çapalıyoruz, sürdürüyoruz. İki kat sürdürdük, iki kat çapaladık. Çok tatlıdır şeker gibi tadı var. Çoban almaz, kara düğlek elif düğleği, türlü türlü vardır" dedi.

Yağmur suyu ile sulanan kavunların organik olduğunu belirten kavun üreticisi Halil Coşkun "Her kavunun tadı kokusu ayrıdır. Çok tatlıdır. Yağmur suyu ile oluyor. Zaten içmeye suyumuz yok köyümüzde. Allah vermiş, Allah bin bereket versin. Hasattan çok memnunuz" ifadelerini kaydetti.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi