Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

Vergi mensupları, mesleki sorunları tartışacak

01.04.2016 00:00
Vergi mensupları, mesleki sorunları tartışacak

Haber Merkezi - İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) tarafından düzenlenecek VII. Uluslararası Mali Hukuk Sempozyumunda, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile Yeminli Mali Müşavirlerin ceza ve vergi hukuku açısından mesleki hak ve sorumlulukları ile karşılaştıkları sorunlar ele alınacak.

“Arafta Bir Meslek Grubu: Vergi Danışmanları (3568 Sayılı Kanuna Tabi Meslek Mensupları)” başlıklı VII. Uluslararası Mali Hukuk Sempozyumu 6 Nisan 2016 Çarşamba günü İstanbul Kültür Üniversitesi Şirinevler Yerleşkesinde gerçekleşek.

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavir” ve “Yeminli Mali Müşavir” ünvanlı meslek mensuplarının vergi hukuku ve ceza hukuku bakımından sorumluluklarından başlayarak geniş bir yelpazede pek çok önemli sorunun, konunun önde gelen yerli ve yabancı uzmanlarınca ele alınacağı sempozyum, danışmanlık firmalarıyla ilgili olarak uluslararası alanda yaşanan gelişmeler de dikkate alındığında, SMMM’lere ve YMM’lere dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

Sempozyum, Bilim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semahat Demir, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk ile Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı ve TÜRMOB Eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker’in açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Farklı üniversitelerden ve uluslararası şirketlerden uzmanların sunumlar yapacağı sempozyumun “YMM ve SMMM’lerin Mesleki Hak ve Ödevleri” başlıklı birinci oturumu, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selami Demirkol tarafından yönetilecek. Sırasıyla, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Acar, Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz ve Almanya’da “Yılın Hukuk Firması” seçilen FlickGockeSchaumburg ortaklarından Dr. Xaver Ditz, bu konuda sunumlar yapacak. 

Kültür Üniversitesi Hukuk Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan tarafından yönetilecek “YMM ve SMMM’lerin Vergi Usulündeki Rolü” başlıklı ikinci oturumda ise, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülsen Güneş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Barlass, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Sancakdar ile İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Aytaç Özelçi’nin sunumları yer alacak. 

Ayrıca Hollanda-Tilburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vergi Hukuku Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter H. J. Essers de “Vergi Danışmanının Aynı Zamanda Kamu Yararına Hizmet Vermesi Beklentisi: İdeal versus Gerçek?” konusunu ele alacak. 

“YMM ve SMMM’lerin Vergi Usulündeki Görevleriyle İlgili Vergisel ve Cezai Sorumlulukları” başlıklı son oturum ise Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bumin Doğrusöz tarafından yönetilecek. Bu oturumda da PNHR Avukatlık ve Vergi Danışmanlığı Şirketi Ortağı Dr. Peter Jürgens, “Almanya’da Vergi Danışmanlarının Vergi Hukuku ve Ceza Hukuku Bakımından Sorumlulukları”nı anlatarak karşılaştırmalı hukuk bakış açısını sunacak.

Ardından, Danıştay 3. Dairesi Üyesi Mehmet Ali Gümüş, “Türkiye’de YMM ve SMMM’lerin Vergi Ziyaı ve İdari Vergi Cezaları Nedeniyle Sorumlulukları”nı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Veli Özdek ise “Türkiye’de YMM ve SMMM’lerin Ceza Hukuku Bakımından Sorumlulukları” konularını anlatacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa