Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Vali Yaman, ?Muhtarlarımızı her zaman önemseyen bir yapıdayız?

23.10.2017 00:00
Vali Yaman, ?Muhtarlarımızı her zaman önemseyen bir yapıdayız?

Mütia AVUKA

(Hürses) - Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, şehirdeki tüm muhtarları bir yol arkadaşı olarak gördüklerini belirtirken, “İlimizin sorunlarını muhtarlarımız ile birlikte aşıyoruz” ifadesini kullandı.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir yemek düzenledi. Polis Evi Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanı sıra, protokol üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların beklentileri de dinlendi.

Muhtarlarımız bizleri gözü kulağı

Yemekte bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman muhtarların öneminden bahsetti. “Muhtarlarımız ile sürekli işbirliği içindeyiz” diyen Yaman, “Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin muhtarlarımıza verdiği değer hasebiyle 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. Biz de devletimiz gibi muhtarlarımızı önemseyen bir yapıda olduk. Sürekli onlarla istişare içinde bulunarak ilimizin sorunlarını birlikte bitiriyoruz. Muhtarlarımız adeta bizlerin gözü ve kulağıdır. Biliyoruz ki bulundukları mahallelerin sıkıntılarını gidermek için de fedakarca çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Daha çok işbirliği

Muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinin 11 ay içinde daha da arttığına dikkat çeken Yaman, “Özellikle son 11 ayda şehrimizde muhtarlarımız ile daha çok bir araya geldik. Bize Büyükşehir Belediyesi görevinin verilmesinin akabinde durmaksızın muhtarlarımız ile hep diyalog içinde olduk. Birlikte birçok süreci de atlattık. Büyükşehir Belediye olarak mahallerimizin sorunlarını bizlere en güzel şekilde aktaran muhtarlarımızla işbirliğimiz giderek büyüyecek. Hep birlikte Mardin’i hak ettiği yere getireceğiz. Bu vesileyle Muhtarlar” dedi.

Programda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun Mardin’de hizmet veren iki muhtar derneğine gönderdiği yazı da okundu.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!