Kobi

Kobi Haberleri

'Üreticiler KOSGEB desteklerinden yararlanmalı'

25.06.2016 00:00
'Üreticiler KOSGEB desteklerinden yararlanmalı'

İHA - Kayseri Ticaret Odası üyelerine yönelik düzenlenen KOSGEB desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısına Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Özbekler ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, yenilenen ve gelişen dünyada, değişim ve dönüşümün hızla yaşandığını belirterek, bireylerin ve kurumların da bu değişime ayak uydurmak zorunda olduklarını söyledi.

Oda üyelerinin yaşanan bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmeleri amacıyla KOSGEB desteklerinin anlatılması ve uygulama süreçlerinin iyi kavranması bakımından toplantılar düzenlediklerini kaydeden Hiçyılmaz,Şunları söyledi:

"Kayserili üreticilerimiz, KOSGEB desteklerinden mutlaka yararlanmalıdır. Böylelikle, KOSGEB tarafından verilen desteklerin kapsamının daha fazla genişletilmesi ve yaygınlaştırılması mümkün olacak ve şehrimizin kalkınmasına her yönüyle fayda sağlayacaktır. Firmalarımızın bu destekleri alabilmek için hazırlayacakları projelerin şekillenmesi bu bilgilendirmeler sayesinde daha hızlı ve etkili olabilecektir. Son yıllarda yaşanan gelişmeler sonucunda KOSGEB'in, müşteri ve KOBİ odaklı yeni bir yaklaşımla hareket ettiğini iyi biliyoruz. Bu anlayışın üyelerimizin talep ettikleri desteklere ulaşmasını da kolaylaştıracağından eminiz."

Kayseri'nin, uluslararası ticaret merkezi haline gelmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması için KOBİ'lerin kendilerini geliştirmeleri ve yeni alanlarda faaliyette bulunmaları gerektiğini belirten Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2023 yılı hedeflerine ilerlediğimiz bu yıllarda, KOSGEB Destekleri; üretimin artmasına, sanayi alt yapısının gelişmesine ve ihracata büyük katkılar sağlayacaktır. KOBİ'lerin, finans sağlamada çektikleri sıkıntıları hafifletmek, yeni yatırım alanlarına destek sağlamak ve diğer başlıklardaki desteklere ulaşmalarını kolaylaştırmak için KOSGEB'in faaliyetlerinin iyi bilinmesi şarttır. KOSGEB'in ekonomik gelişmeye daha fazla katkı sağlaması adına çaba sarf eden Sayın Müdürümüze gayretlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kurumlar arasındaki ortak çalışma anlayışının gelişmesi ve Kayseri insanına daha fazla hizmet götürülmesi bakımından KOSGEB'le yaptığımız çalışmaları önemsiyoruz. KOSGEB'in destekleri ve üyelerimizin çabaları ile şehrimizde daha fazla üretim ve istihdam sağlanmasını temenni ediyorum."

Bilgilendirme toplantısında konuşan KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Özbekler ise KOSGEB olarak desteklerini giderek iyileştirdiklerini ve yeni destek programları oluşturduklarını belirtti.

Özbekler şöyle devam etti:

"Bununla ilgili genel destek programımızda mevcut değişiklikler ve yakın bir zamanda KOBİ gelişim programı veya bizim kısaca KOBİGEL dediğimiz programla ilgili çağrıda bulunuldu ve bir tanesi de tamamlandı. Bugün burada olmamızın nedeni, yeni bir çağrıya çıktık. KOBİGEL olarak 3 başlık altında. Bununla da ilgili son başvuru süresi 1 Temmuz 2016. Bu nedenle Ramazan ayı içerisinde bir program yapmamız gerekiyordu. Biraz sıkıştırılmış bir program oldu. Ancak gördüğüm kadarıyla oldukça verimli geçeceğini düşünüyorum. Toplantının sonucunda sadece bir firma bile proje geliştirerek işletmesinde yol kat edebilirse bizim için oldukça önemli. O nedenle biz önümüzdeki günlerde de toplantılarımızı sıklaştırmayı düşünüyoruz. Ramazandan sonra belki daha uygun koşullarda daha fazla üyeye ulaşarak yeni toplantılar yapmayı planlıyoruz."

Konuşmaların ardında KOSGEB Uzmanı Aziz Kayalık tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa