Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Türkmen kardeşlere kış desteği

22.11.2017 00:00
Türkmen kardeşlere kış desteği

Haber Merkezi – Etimesgut Belediyesi, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Türkmen ailelere, yaşam desteğini sürdürüyor. Etimesgut sınırları içinde oturan Türkmen aileleri tespit eden Etimesgut Belediyesi, mobilya, beyaz eşya, mobilya, gıda, battaniye yardımı yapıyor. Mevsim şartlarını dikkate alan belediye, Türkmen çocuklara kazak, pantolon, bot ve kabandan oluşan kışlık giysi desteği sağladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, aileleri evlerinde ziyaret ederek yardımları takdim ettiler, ailelerin diğer ihtiyaçlarını da belirlediler. Kışlık giysilerini alan çocuklar büyük mutluluk yaşadılar.

Bayırbucak’a yardım

İlçe sınırlarında geçici ikamet eden Musul, Telafer ve Kerkük'ten gelen soydaşlarla sürekli olarak ilgilenen Etimesgut Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri'ne de kuru gıda ve ihtiyaç maddesinden oluşan yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Tırlarla Hatay Yayladağ'a nakledilen ihtiyaç maddeleri, Türkmenler'e teslim edilerek Türkmen Dağı'na ulaştırılıyor.

Desteğimiz sürecek

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkmen kardeşlere her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Demirel, "Ülkelerindeki yanan ateşten kaçan Türkmen kardeşlerimiz, bizim misafirimizdir. İlçemizde yaşayan Türkmen ailelerimizin hem maddi hem manevi olarak her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. İnşaallah bu sıkıntılı dönem bir an önce sona erecek ve kardeşlerimiz de kendi yurtlarında rahata ereceklerdir" dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!