Turizm

Turizm Haberleri

Türk Yemekleri bu festivalde dünyaya tanıtıldı

05.08.2017 00:00
Türk Yemekleri bu festivalde dünyaya tanıtıldı

(İHA) - Bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 500 Büyükçekmeceli kadının hazırladığı yemeklerden oluşan “Türk Yemekleri Sergisi” katılımcıların beğenisine sunuldu. Dalyan Sanat Cafe’de gerçekleşen sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Akgün, farklı ülkelerden gelen sanat elçilerine sergiyi gezdirerek Türk yemeklerini tanıttı. Ev baklavası, yaprak sarması, lahmacun gibi yemekler yabancı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Akgün de festivale yemekleri ile katılan ev hanımlarına yardım ederek hamur açtı, pişirilen gözlemeleri çevirdi.

"Sanat elçilerimiz Türk mutfağını tadıyorlar"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “ Bu festivalin gelen misafirler açısından 2 önemli, özel ayağı var. Festival dışında bizim misafirperverliğimizi, kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi göstermek üzere bir tanesi de İstanbul’un müzeleri ve Boğaz’ın baştan aşağı gezilmesi, Anadolu Kavağı’nda balık ekmek yenmesiydi. Büyükçekmece’deki 500 ev hanımı Türkiye’nin dört bir yöresine ait 500 çeşit yemeği yapıp getirdiler. Sanat elçilerimiz şu anda Türk mutfağını tadıyorlar. Şu anda Türk mutfağını tanıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Festival çok güzel geçti"

Festivalde Türk yemeklerini tattığını ve çok beğendiğini dile getiren Hüse Nyerges Enıko: "Macaristan’dan geldim festivali beğendim yemekler genel olarak acıydı ama beğendim. Tatlıları da çok beğendim festival çok güzel geçti program yoğun ve yorucu ama eğlendim" dedi.

"Festival gayet güzel, yemekleri beğendim"

Türk yemeklerini sevdiğini dile getiren Trıvedi Pınak Vıpulkumar: "Hindistan’dan geldim, festival gayet güzel ve büyük festival yemekleri de gayet beğendim memnun kaldım mutluyum" şeklinde konuştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı