Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Tüketici hakem heyeti kararlarında vatandaş ağırlığı

22.08.2017 00:00
Tüketici hakem heyeti kararlarında vatandaş ağırlığı

Erdal Can İçelli - Nuri Pir
Adana (İHA) - Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların 10 bin 496'sının tüketici lehine, 3 bin 275'inin ise aleyhine sonuçlandığını açıkladı. Buna karşılık, tüketici hakem heyetlerine başvuranlarının sayısında her yıl ciddi bir gerileme olduğu kaydedildi.
Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerinin başkan, üye ve raportörlerine yönelik bölgesel toplantı, Adana Ticaret İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Adana Sanayi Odası'nda düzenlendi.

Programda konuşan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kılıç, 2014 yılında yaklaşık 5.5 milyon, 2015 yılında 3 milyon, 2016 yılında yaklaşık 1.5 milyon ve 2017 yılının ilk altı ayında ise yaklaşık 300 bin tüketicinin Tüketici Hakem Heyetlerine başvurduğunu belirtti.

3 Temmuz 2017 – 29 Eylül 2017 tarihleri arasında devam eden bölgesel eğitim programları ile halkın mağdur olmasını engellemeyi amaçladıklarını belirten Kılıç, “2017 yılının Temmuz ayı sonu itibari ile Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularının 10 bin 496’sının tüketici lehine sadece 3 bin 275’nin ise aleyhine sonuçlandı. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla tüketici hakem heyetlerinin daha etkin, daha hızlı bir şekilde karar almasını temin edecek adımlar atılmasını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Toplantı hakem heyetlerinin 2016-2017 yılı faaliyetlerinin ve kararlarının değerlendirilmesi ve karşılaşılan hukuki eksiklikler, usul ve esaslar, Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) kullanımı ve finansal tüketiciden alınacak masraflara ilişkin hususlardaki soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi