Bilişim

Bilişim Haberleri

Teknolojinin Kadın Liderleri 2. kez ödüllendirildi

15.06.2017 00:00
Teknolojinin Kadın Liderleri 2. kez ödüllendirildi

Haber Merkezi - Türkiye'de teknoloji alanında çalışan kadınları daha fazlasını başarmaları teşvik etmek amacıyla geçen yıl hayata geçirilen Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasının ikincisinde ödüller sahiplerini buldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kadın girişimciliğini geliştirmek; ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla çalışmalarını yürüten KAGİDER'in destek verdiği projeye çalışmalarında kız çocukların eğitim yoluyla güçlenmesini odak noktasına alan Aydın Doğan Vakfı da katıldı. Projenin ödül töreni 12 Haziran Pazartesi günü Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi.

9 farklı kategoride verilen ödüllere her yaştan ve çalışma seviyesinden yüzlerce başvuru gerçekleşti. Kadınlara yönelik teknoloji programı olan ve ortaokul-lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların aday olabilmesiyle hem sektöre hem de kadınların ekonomiye katılmasına yeni bir dinamizm katan Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasında birbirinden özel başarı hikâyeleri gün yüzüne çıktı. 

Kadınlar daha çok desteği hak ediyor

 

Teknolojinin Kadın Liderleri töreninde konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlarda ilerlemesinin, kadının ekonomik hayatta hak ettiği yere ulaşmasıyla doğru orantılı olduğuna inandıklarını belirtti. Kansu sözlerine şöyle devam etti: . "Küresel düzeyde rekabet edebilir bir ekonomi için, Türkiye'de nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına katılmasının önemine inanıyoruz. Microsoft olarak, 21. yüzyılın bilişim teknolojilerinin çığır açıcı gelişmelerinin yüzyılı olduğu kadar, cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesinin de yüzyılı olduğuna inanıyoruz. Projemizi geliştirirken bu düşünceden yola çıktık. Kadın girişimciliğini geliştirmek; ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla çalışmalarını yürüten KAGİDER ve çalışmalarında kız çocukların eğitim yoluyla güçlenmesini odak noktasına alan Aydın Doğan Vakfı'yla birlikte çalışma kararı aldık.

Türkiye'de kadınlar iş gücüne katılma oranı dünya ortalamalarının çok altında. Özellikle teknoloji ve bilişim sektöründe bu oran çok daha düşük. Teknolojinin Kadın Liderleri projesini hayata geçirirken bu düşük oranı yükseltmek için yola çıktık. Kadınlara yönelik teknoloji ödülleri programımızı tasarlarken bunun yalnızca profesyoneller için olmamasına da özen gösterdik. Kategorilerimizi belirlerken ilham verecek liderlerin çıkmasını amaçladık."

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler, kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine, hayata her alanda katılmalarına yardımcı olacak araçları sunduğuna dikkat çekti.

Doğan Grubu Deneykent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hande Sabuncuoğlu ise Aydın Doğan Vakfı olarak, toplumsal sorumluluk projelerinde her zaman daha iyi, daha güzel ve daha insanca yaşanacak bir dünyaya katkı sağlayabilmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Yarışmanın kategori birincileri

- Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi - Müjde Esin

- Yılın Başarılı Kadın CIO'su - Figen Demirhan

- Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider - Prof. Dr. Aytül Erçil

- Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi - Elif Koç

- Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi - Prof Dr. Pınar Yolum

- Engelleri Aşan Kadın Lider - Serpil Gümüş

- Bulut Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider - Özlem Kalender

- Genç Teknoloji Yıldızı - İlayda Demircioğlu

- Geleceğin Teknoloji Yıldızı Adayı - Deniz Gülbaharlı

- Jüri Özel Ödülü - Teknolojik Anneler

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem