Turizm

Turizm Haberleri

Tarihi Rumkale su sporu festivaline ev sahipliği yaptı

01.10.2017 00:00
Tarihi Rumkale su sporu festivaline ev sahipliği yaptı

Gaziantep (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Rumkale Su Sporları Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Rumkale’de ilk kez gerçekleştirilen su sporları festivalinde, Milli Dalgıç Şahika Ercümen, 40 metre derinliğe daldı. 
Kentin gözbebeği olan doğa harikası Rumkale’de ilk kez su sporu festivali düzenlendi. Milli Dalgıç Şahika Ercümen’in serbest dalışıyla start alan festivalle, Rumkale tüm dünyaya tanıtıldı. Ulusal ve yerel basının yoğun ilgi gösterdiği festivalde, renkli görüntüler oluştu.

Şahin: “Şahika ile ‘bismillah’ dedik”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fırat Nehri’nin kardeşliği temsil ettiğini söyleyerek, “Milli Dalgıç Şahika Ercümen, Rumkale’ye çok yakıştı, Şahika, Rumkale su sporlarına ve dalışlarına yeni ses getirecek. ‘Yerelden evrensele, gelenekten geleceğe’ sloganıyla bir hedefimiz var. Fırat Nehrimiz, doğa turizm ve inanç turizmin tüm güzelliğini gösteriyor. Yemek kültüründen sonra ikinci bir hazinemiz var, saklı bir cennetimiz var: Rumkale. Bu cenneti dünyaya duyurmak istiyoruz. Fırat’ı ve Fırat’ın güzelliğini geleceğe taşımak istiyoruz. Buranın tanıtımını da su sporlarıyla yapmak istiyoruz. İlk festivalimizi yaptık. Şahika kardeşimizle ‘bismillah’ dedik, İnşallah bundan sonra da Zeugma müzesinde gördüğünüz Roma döneminin güzelliklerini yeraltında çekim yaparak, Rumkale sualtı arkeoloji müzesinin altyapısını oluşturacağız. Dünya bunu bekliyor, Şahika bunun öncüsü ve lideri olacak, onun gücüyle bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

Ercümen: “Rumkale’de su sporları çok rahat yapılabilir”
Milli Dalgıç Şahika Ercümen ise tüm dünyanın Gaziantep’i yemek kültürüyle tanıdığını belirterek, “Zaten bu şehrin tarihi tartışılmaz. Gaziantep'e, Rumkale ve su sporlarına dikkati çekmek amacıyla geldim. Fatma Şahin başkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken, 2013 yılında Van Gölü’nde denediğimiz dünya rekoru sırasında bana destek oldu. Suyun en derin noktası kıyıya yakın 40 metredir, 40 metreye dalış yapacağım. Önce, suyun altında kalmış şehre ısınma dalışları yapacağız. Sonra da 40 metrelik bir dalış yapacağım. Dibe inip çıkacağım. Tarihi Rumkale cennetten kopmuş bir yer. Burayı ne Türkiye ne de dünya çok iyi biliyor. Bundan sonra amacımız burayı tanıtmak olacaktır. Daha çok sesimizi duyurmak istiyoruz. Rumkale, su sporlarının çok rahat yapılabileceği bir yer” dedi.

Festivalin açılışında tüpsüz 40 metre derine dalan Şahika Ercümen'in, suyun yüzüne Türk bayrağıyla çıkması izleyenlerden alkış aldı.
Festivalde dragon bot yarışlarına 26 takım ve 520 sporcu katıldı. Öte yandan festivalde; dragon bot yarışları, su kayağı, jet skı, flyboard, wakeboard yarışmaları yapıldı. Rumkale’ye gelen vatandaşlar, yarışmaları büyük bir heyecanla takip etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı