Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı: ""KDV ve Ba-Bs için ek süreye ihtiyaç var""

25.03.2016 00:00
TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:

Haber Merkezi - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk'ü makamında ziyaret etti.

Sanlı, meslek camiasının talepleri hakkında bilgi vererek, TÜRMOB Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve 2010 yılından beri Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanması beklenen, 'Sürekli Mesleki Gelişim Yönetmeliği'nin bir an önce yayımlanması gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Sanlı, Gelir Vergisi Kanunu 99 Nolu Sirkülerde belirtilen, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2015 yılı ve izleyen vergilendirme dönemlerine yönelik iade taleplerini yapacakları Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sisteminde (GEKSİS) doldurulacak ek form ve her belgenin ayrı ayrı gönderilmesinin sıkıntı yaratacağına işaret etti.

Sanlı, beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin uzatılmasına ilişkin taleplerinin sadece "Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilmesiyle" sınırlı olmadığını, Mart ayının "Muhtasar Beyanname, Damga Vergisi Beyanı, Katma Değer Vergisi Beyanı, Ba-Bs Bildirim Formları ve Kesin Mizan Bildirimi" gibi beyan ve bildirimlerin yoğun olduğu bir dönem olduğunu belirterek, özellikle KDV Beyanı ve Ba-Bs formlarının bildirimi için ek süreye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Genel Başkan Sanlı, görüşmede ayrıca 3568 Sayılı Meslek Yasasının uygulamalarına yönelik hazırlanan Tek Tebliğ Taslağına ve diğer mesleki konulara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Gelir İdaresi Başkanı Başkanı Adnan Ertürk ise, Tek Tebliğ çalışmasının yayınlanmasının Maliye Bakanlığı GİB Eylem Planı içerisinde olduğunu ve Eylem Planının önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Görüşmede GİB ile TÜRMOB'un birlikte çalışmalar yapması ve ortak bir etkinlikte meslek mensuplarıyla bir araya gelinmesi konusu da gündeme geldi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi