Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

TÜRMOB Başkanı Sanlı: ""Kadınlar sağlıklı toplumun temel taşıdır""

07.03.2016 00:00
TÜRMOB Başkanı Sanlı:

Haber Merkezi - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) GenelBaşkanı Nail Sanlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sanlı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadınlar, geçmişten bu yana hak arama eylemleriyle, kadın-erkek eşitliğinin her alanda yaşama geçirilmesine katkıda bulunmuşlardır. İnsan hak ve özgürlüklerinin dünya genelinde önemsenmesine ve uygulanmasına yönelik umut verici adımların atılmasını sağlamışlardır.

Ancak kadınlarımızın hayatın her alanında hala haksızlıklara maruz kaldığı görülmektedir. İş yaşamında düşük ücret, kötü koşullarda çalıştırılma, cinsel taciz gibi sıkıntılar yaşayan kadınlar, aile içinde bile tecavüze, şiddete maruz kalmaktadır.

Kadınlarımızın, toplumsal yaşamın onurlu bireyleri olarak hayatın her alanında bulunmaları günümüzde yaşanılan olumsuzlukları hızla silecektir. Şiddetin, kötü çalışma koşullarının, tacizin ve istismarların olmadığı bir dünya hepimizin arzusudur.

Biz TÜRMOB olarak ekonomiye katkılarından dolayı kadınların işgücüne katılımını destekleyen bir meslek örgütüyüz. Toplam 101 bin meslek mensubumuzun 27 binini kadınlar oluşturmaktadır.

Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği haklı savaşımın simgesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla; kadın meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı