Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

TEB Fintech Future Four'un kazananları belli oldu

10.02.2017 00:00
TEB Fintech Future Four'un kazananları belli oldu

Finans Servisi - Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) başlattığı Fintech Future Four Programının kazananları belirlendi. Banka açıklamasına göre, TEB'in finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan start up'lara özel olarak başlattığı TEB Fintech Future Four Programı sonuçlandı.

Gerçekleşen sunumlarda banka üst yönetimi ve bağımsız jüri üyelerinden oluşan değerlendirme kurulu, girişimcilerin sunumlarını dinleyerek Türkiye finansal sistemine uygunlukları, rekabette sağlayacağı avantajlar, fintek fikirlerinin nasıl global platformlara taşınabileceği konularında interaktif görüşmeler gerçekleştirdi.

Son 8 projenin katılmaya hak kazandığı final sunumunda, uzman jüri değerlendirmesiyle Roboadvisory kategorisinde ZEK.AI ve Miks, Dijital Danışmanlık kategorisinde Chatbank, Önce Müşteri/Müşterini Tanı kategorisinde ise SoolX girişimleri dereceye girmeye hak kazandı.

Kazananlara özel destekler

Jüri tarafından seçilen ZEK.AI, Miks, Chatbank ve SoolX takımları bundan sonraki süreçte TEB içerisinde final ürünü yaratmak için bankacılık mevzuat ve uygunlukları, hukusal süreçler, ürün güvenliği ve teknoloji uygunluğu gibi alanlarda uzman ekipler ile birlikte çalışacak. Bunun yanında TEB Girişim Bankacılığı, şirket kurulumu, hukuki destek, ortaklıklar, patent edinme ve müşteri kazancı gibi konularda destek sunarken, seçilen 4 Fintech girişimi iş yönetim danışmanlığı, girişimcilik eğitimleri, ofis ve destek hizmetlerine ulaşabilecek.

TEB program kapsamında danışman ortağı Smryna Capital LLC aracılığı ile girişimlere ilk mali desteği hibe olarak sağlarken; TEB Özel Yatırımcı Kulübü (Investor Society) kazanan takımlara alfa ürün geliştirmeleri ve yatırım alma konusunda destek olacak.

TEB'in dijital zeka ve yeteneklerin finans alanında da değerlendirilmesi hedefiyle oluşturduğu TEB Fintech Future Four Programının Türkiye ekonomisine sürdürülebilir değer kazandırması ve Türkiye'nin küresel finans merkezi konumuna ulaşmasında çok büyük bir adım olması bekleniyor. TEB, ortağı BNP Paribas ile birlikle kazanan 4 girişimi Fransa ve dünya genelinde fintek start up ekosistemine duyurmayı ve onlara uluslararası network fırsatları yaratmayı planlıyor

'TEB Fintech Future Four start up'lara iyi gelecek' 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB olarak hedeflerinin bankacılık ve finans dünyasının geleceğini şekillendirecek teknolojilerin Türkiye'den çıkması olduğunu bildirdi.

Fintech Future Four Programıyla yenilikçi finans teknolojisi fikirlerinin hayata geçirilmesine destek sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Mendi, şunları kaydetti:

"Altyapımız, tecrübemiz, ilk ürün için sağladığımız finansal destek ve projenin ilk müşterisinin hazır olması start up'lara iyi gelecek. Bu programı hayata geçirirken sektör olarak hayalini kurduğumuz gelecek vizyonunu bankalar ve start up'ların birlikte çalışmasıyla inşa edebileceğine gönülden inanıyorduk.

Programa her biri çok değerli toplam 43 başvuru aldık. Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından finale kalan 8 projenin finans sektöründe dünya çapında sorunların cevabı olabileceğine inanıyoruz."

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı