Sigorta

Sigorta Haberleri

Sigorta sektöründe önemli bir iş birliği

23.05.2017 00:00
Sigorta sektöründe önemli bir iş birliği

Rukiye SELÇUK

Aktif Bank iştiraki Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği ve Fiba Holding iştiraki Fiba Emeklilik Grup Kredi Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik alanlarında büyümek üzere güçlerini birleştirdi. Sektörün iki önemli oyuncusu arasında imzalanan iş birliği anlaşması ile önümüzdeki beş yılda 700 Milyon TL hayat sigortası prim üretimi ve 300 Milyon TL BES fon büyüklüğü hedefleniyor.

Anlaşmalar, Aktif Bank Genel Müdürü ve Sigortayeri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Serdar Sümer, Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, Sigortayeri Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Cüneyt Tanrıverdi ve Fiba Emeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu'nun katılımıyla 17 Mayıs 2017 tarihinde, Swissotel'de imzalandı.

Aktif Bank ve Fiba Holding'in tarafları arasında yer aldığı iş birliği ile Sigortayeri ve Fiba Holding arasında yine beş yıl süreli Sigorta ve Reasürans Brokerliği Anlaşması da imzalandı. Anlaşma kapsamında aynı zamanda Aktif Bank bünyesinde yer alan Mükafat Portföy, Fiba Emeklilik'in müşterilerinin tercihine sunduğu BES portföy yönetim şirketi alternatifleri arasında yer alacak.

Aktif Bank Genel Müdürü ve Sigortayeri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Serdar Sümer, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Her geçen gün hızla büyüyen ve kurumsal ve bireysel ürünlerle çok geniş bir dağıtım ağı gücüne ulaşan Sigortayeri, çok kısa sürede Türkiye'nin en büyük sermayesine sahip brokerlik şirketi konumuna gelmiştir. Sigortayeri iştirakimizi kalibre insan kaynağı ve teknik yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz."

Fibabanka Genel Müdürü ve Fiba Emeklilik Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert ise iş birliğinin önemine vurgu yaparak; "Fiba grup şirketlerinin en belirgin özelliklerinden biri, varlık gösterdiğimiz sektörlerde güçlü iş birlikleri ile büyümek. Aktif Bank ve Sigortayeri ile sektör için oldukça uzun vadeli sayılabilecek bir iş birliği anlaşmasına imza attık. Bu anlaşmanın Fibaemeklilik adına öngördüğümüz sürdürülebilir karlı büyüme hedefine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Öte yandan alanında uzmanlığına güvendiğimiz Sigortayeri, önümüzdeki beş yılda grubumuzun sigorta ve reasürans brokeri olacak. Anlaşmamızın tüm taraflar için hayırlı olmasını ve başarılı sonuçlar getirmesini dilerim." dedi.

İş birliğinin detaylarını paylaşan Sigortayeri Genel Müdürü Cüneyt Tanrıverdi de, "Gerek şirketimiz gerekse sektörümüz açısından son derece önemli bir iş birliğine imza attık. Grup Kredi Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik alanlarında Fibaemeklilik ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma doğrultusunda Aktif Bank ve müşterilerine Fibaemeklilik ürünlerini sunacağız. Diğer taraftan Fiba Grubu ve şirketlerine, Türkiye ve uluslararası yatırımları kapsamında sigorta brokeri olarak önümüzdeki beş yıl süresince hizmet vereceğiz" dedi.

Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu ise şunları söyledi: "Sektörün genç bir oyuncusu olmamıza rağmen hızlı ve dinamik yapımız ile kısa sürede önemli bir mesafe kat ettik. Geçtiğimiz aylarda sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz 'Bireysel Emeklilikte Fon Marketi' uygulamasını Aktif Bank'ın iştiraki Mükafat Portföy ile daha da zenginleştirerek onlar için faizsiz bir fon kurduk. Otomatik Katılım Sistemi tarafında kurulmuş ve kurulacak olan faizsiz fonlarımızı bundan böyle Mükafat Porföy tarafından yönetecek. Böylece müşterilerimize faizli ve faizsiz fon yönetimi ile sunduğumuz seçeneklerin sayısı 12'yi buldu. Aktif Bank ve Sigortayeri ile hayat sigortacılığı ve BES tarafında yaptığımız anlaşma ile hem satış kanallarımızı genişletmiş hem de müşterilerimizin kendi tercihlerine uygun fon yönetimi alternatiflerini çeşitlendirmiş olduk. İş birliğimizin yıllara yayılan şekilde hızla büyüyeceğine ve verimli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi