Sigorta

Sigorta Haberleri

'Sigorta penetrasyonu çok daha fazla olmalı'

31.05.2016 00:00
'Sigorta penetrasyonu çok daha fazla olmalı'

Haber Merkezi - Her yıl Mayıs ayının son haftası kutlanan Sigortacılık Haftası nedeniyle bir değerlendirme yapan Aksigorta Genel Müdürü  Uğur Gülen, Türkiye'deki sigorta penetrasyonunun dünya ortalamasının oldukça altında olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki sigorta sektörü büyümeye çok elverişli. Bugün sigortalılık oranı yüzde 1,3'lerde. Ama Türkiye'de normalde bu oranın yüzde 2,5'lerde olması gerekiyor. Bu konuda sektör kampanyalarla ve doğrudan hedef kitleye ulaşarak pazarı büyütmeye çalışıyor. Ama burada kamuya da büyük iş düşüyor. Özellikle son dönemde uygulamaya konulan zorunlu hekim ve maden sigortaları sektörün yukarı doğru ivme kazanmasına yardımcı oluyor."

Önümüzdeki dönemde araç ve sağlık sigortalarının sektörün itici gücü olmaya devam edeceğini belirten Gülen, bu sayede gelecek 5 yıl içinde yüzde 15 büyüme öngördüklerini ifade ediyor: "Avrupa'da araç sahibi olma oranı binde 500 - 600'ken Türkiye'de bu oran henüz binde 130. Sadece bu bile sektörün büyümesi için ne kadar çok fırsata sahip olduğunu göstermeye yeterli."

Sektörün yeni ürün geliştirmekte çok başarılı olduğunu belirten Uğur Gülen, ancak asıl hedefin teknoloji ve insan kaynağına yatırım yaparak büyüme olması gerektiğini söyledi.

"Sigortacılıkta çok fazla veri var. Bu da sektörün karmaşık bir hale gelmesine neden oluyor. Bu yüzden teknoloji ve yetişmiş insan kaynağına yatırım yapmak da çok önemli bir hale geliyor. Çünkü bu verilerin analiz edilip ona uygun planlamalar yapılması sektörün önümüzdeki dönemde gelişmesi için en çok ihtiyacı olan konuların başında geliyor. Bunun yanı sıra dijitalleşme de sektörün tüketiciye dokunması anlamında yakın zamanda yatırım yapılması gereken bir alan."

Ekonomik olarak düzelen toplumlarda sigortalılık oranının arttığını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, artık tüketicinin de çok bilinçli olduğunu ve sigorta yaptırmadan önce anlaşmaları çok dikkatli gözden geçirerek en uygununu belirleyebildiğini belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin büyüme hızı yüzde 3 - 4 oranlarında. Büyümenin bir puan yukarı çıkması sigorta sektörüne 4 - 5 puan olarak yansıyacak. Bu da sektördeki potansiyeli en iyi şekilde göz önüne seriyor. Bunu öngörerek yatırım yapan şirketlerin rekabette bir adım önde olacaktır."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı