Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Şair Nurullah Genç, gençlerin konuğu oldu

12.12.2017 00:00
Şair Nurullah Genç,  gençlerin konuğu oldu

Mütia AVUKA

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi hizmete açılmasının ardından etkinliklerine dolu dolu başladı. Neredeyse her gün farklı alanlarda üstat konumuna gelen konuklarla gençleri buluşturan Büyükşehir Belediye Gençlik Merkezi, aralık ayında da birçok farklı etkinliği gerçekleştiriyor. “Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri” parolasıyla 13 program gençlik merkezinde yapılacak. Bu bağlamda ilk etkinlik ise Şair Edebiyatçı Prof. Dr. Nurullah Genç’in katılımıyla gerçekleşti. Gençlik merkezi konferans salonundaki programa Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve eşi Av. Gülseren Yaman, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı yanı sıra büyükşehir belediye daire başkanları ve gençler katıldı.

“Gençlerimizi önemsiyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin geleceğini düşünen bir yapıda çalışmalarını sağladığını anlatan Vali Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde durmaksızın projelerimizin vücut bulması için çalışmalarımızı yapmaktayız. Bir yıl içine birçok projeyi sığdırmakla birlikte, gençlerimizin mutlu olacağı bir şehri inşa etmeyi de önceliklerimiz arasına aldık. Bu nedenle gençlerimizin sosyal olabilecekleri yerleri açtık. Bunlardan birisi ise 2 bin 700 metrekare alanda hizmet veren bölgenin en büyük gençlik merkezidir. Biz merkezimizi açmanın akabinde gençlerimizin her yönüyle bilgiyle yoğrulması için programlar hazırladık. Aralık ayı içinde birçok farkı etkinliği gençlerimize katkı sağlıyoruz” dedi.

Üstatla ile buluşuyorlar

Edebiyatçı Şair Prof. Dr Nurullah Genç’i de etkinlikler çerçevesinde ağırlamaktan onur duyduklarını vurgulayan Yaman, “Gençlerimizin örnek alabileceği ve eserleri ile beğeni kazanan Şair Prof. Dr Nurullah Genç ile güzel bir program düzenledik.  Gençlerimiz de bu etkinliğe yoğun katılım sağlayarak önem verdiklerini gösterdiler.  Şairimiz de bilgi ve birikimlerini gençlerimize aktardı. Biz bu tür programlar ile evlatlarımızın gelişimine katkı vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi