Gündem

Gündem Haberleri

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, İstinye Üniversitesi'nde

26.08.2016 00:00
Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, İstinye Üniversitesi'nde

Haber Merkezi - Türkiye’nin en büyük sağlık gruplarından MLPCare Grubu tarafından kurulan İstinye Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve MLPCare Grup Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü görevine, ulusal ve uluslararası arenada hemşirelik alanındaki başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu atandı. 1989 yılında birincilikle mezun olduğu Hacettepe Üniversitesi’nde Hemşirelik Fakültesi’nin Kurucu Dekanlığını ve Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinin Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü’nü de yürüten Terzioğlu, 26 yıllık mesleki birikimini İstinye Üniversitesi’ne taşıyor. 

33 hastane, 2 bin doktor ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük hastane markalarını bünyesinde bulunduran MLPCare Grubu tarafından tam donanıma sahip bir araştırma üniversitesi olarak kurulan ve hızla gelişen sağlık sektöründe nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen İstinye Üniversitesi, akademik dünyanın önde gelen isimlerini kadrosuna katmaya devam ediyor.

2016-2017 akademik yılında ilk öğrencilerine kapılarını açan İstinye Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevine Prof. Dr. Füsun Terzioğlu atandı. Mezunu olduğu ve 26 yıl görev aldığı Hacettepe Üniversitesi’nde; Hemşirelik Fakültesi’nin Kurucu Dekanlığını ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü’nü de  yürüten Terzioğlu, ‘Cinsellik ve Üreme Sağlığı’ ,  ‘Hemşirelikte Yönetim ve Liderlik’, ‘Hemşirelik Eğitimi ve Uygulamalarında İnovasyon’, ‘Sağlık Hizmetlerinde İnsan Gücü Planlama’ ve ‘Eğitim Teknolojileri’ gibi  alanlardaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Prof. Dr. Terzioğlu: “Sağlık Bilimlerinin geleceğinde yeni inovasyon alanları oluşturacağız”

Sağlık hizmetlerine yeni bir yaklaşım getiren ve daha fazla genci sağlık sektörüne kazandırmak hedefiyle yola çıkan İstinye Üniversitesi’nin kurucu akademik kadrosunda yer almaktan büyük mutluluk, onur ve heyecan duyduğunu belirten Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, “Sağlık Hizmetleri alanında gelecek vaat eden Hemşirelik, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Beslenme Diyetetik bölümlerinde İstinye Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası fırsatlar sunuyor, alanında uzman hocalarımızı öğrencilerimizle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Güçlü akademik kadromuzla İstinye Üniversitesi’nde Sağlık Bilimlerinin geleceğinde yeni bir vizyon ve inovasyon alanları oluşturacağız”” dedi.

Ebe ve Hemşirelere ek yerleştirmede iş garantisi ve farklı tercih bursu seçenekleri

İstinye Üniversitesi’nden mezun olacak tüm Ebelik ve Hemşirelik öğrencilerine Türkiye’nin dört bir yanında yer alan MLPCare Grubu hastanelerinde iş garantisi verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Füsun Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ebelik ve hemşirelik mesleği insanın doğumundan ölümüne kadar her yaş döneminde ihtiyaç duyulan, hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde farklı alanlarda  iş imkanı sunmasıyla dünya çapında en çok tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda, ilk yerleştirmede hayalini gerçekleştiremeyen ve insan sağlığını güçlendirmeyi kendisine meslek olarak edinmek isteyen gençlerimizi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerini daha yakından tanımaları için 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek Ek Yerleştirme Tanıtım Günlerimiz kapsamında Topkapı Sağlık Kampüsümüze bekliyoruz. Ebelik ve Hemşirelik ile ilgili olarak % 25 burslu kontenjanlarımızı ilk tercihinde yazan öğrencilerimiz % 30 oranında; 2. ve 3. tercihinde yazan öğrencilerimiz ise % 10 oranında tercih bursu kazanacak. Bunun yanında tüm öğrencilerimize ücretsiz özel sağlık sigortası yapıyoruz. Medikal Park, WM Medikal Park, Liv Hastaneleri ve İstinye Üniversitesi Hastanesi’nde de eğitim yaşantıları boyunca ücretsiz staj yapma ve Erasmus kapsamında farklı Avrupa ülkelerindeki hastaneleri ve kültürel farklılıkları tanıma fırsatları da öğrencilerimizi beklemektedir.”

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı