Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Popeyes Türkiye 10 yaşında

12.04.2017 00:00
Popeyes Türkiye 10 yaşında

 

Mehmet Emin AVCI

Türkiye'nin hızlı servis restoran zinciri sektörü lideri TAB Gıda güvencesi ile Türkiye'deki büyümesine hızla devam eden Popeyes, 10 yılda 40'tan fazla şehirde 170 restorana ulaştı. TAB Gıda'nın glokalizasyon vizyonu doğrultusunda büyüme stratejisini şekillendiren Popeyes, Türkiye'deki istikrarlı büyümesine devam edecek.

Türkiye'deki tavuk severleri 12 saat marine edilmiş, çıtır çıtır ve sıcacık tavuk lezzetleriyle buluşturan Popeyes, 10. yılında restoran sayısını 170'e ulaştırarak Türkiye'deki liderliğini korumaya devam ediyor. Türkiye'deki istikrarlı büyümesiyle dikkat çeken Popeyes başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, çoğu Avrupa ülkesi tarafından da örnek model olarak ele alınıyor.

Popeyes'ın Türkiye'deki 10. yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, "Popeyes ile Türkiye'de hız kesmeden büyüyerek liderliğimizi koruyoruz. Bugün bulunduğumuz nokta TAB Gıda'nın vizyonunun, sektöründeki liderlik kabiliyetinin ve bu yolda sahip olduğu tutkunun kanıtıdır. Yüksek kalite standartlarımız sayesinde Popeyes ile 10 yıl içinde önemli bir başarı hikayesine imza attık. Liderliğimizi pekiştirmek için istikrarlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye'de 1000 restoranımızla 20 bine yakın kişiye istidam sağlıyoruz. Bu rakamın 3 bin 500'e yakınını Popeyes çalışanları oluşturuyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Popeyes'e uluslararası ödüller

Türkiye'deki başarılı Popeyes operasyonunun global tarafından ilgiyle izlendiğini ve takdir edildiğini belirten Dikici, sözlerine şöyle devam etti: "Global operasyon tarafından da ödüllendirilmeye devam ediyoruz. Tekirdağ Tekira Popeyes restoranımız 2016 yılı içerisinde sergilediği performans ile 'Silver Plate' kazandı. Ayrıca TAB Gıda olarak 2016 yılında en fazla Popeyes restoranı açan franchisee olmamızdan dolayı Popeyes Global tarafından  "Developer of the Year" ödülüne değer görüldük. Geçtiğimiz yıl da Mersin Forum AVM Popeyes restoranımızla "Golden Plate" ödülüne layık görülerek dünyadaki standartları en yüksek Popeyes restoranı seçilmiştik. Yine 2016'da TAB Gıda olarak Popeyes Global tarafından "Franchisee of the Year" ödülünü aldık. 2015 yılında ise "International Market of the Year" ödülüne layık görülmüştük. Tüm bu gelişmeler Popeyes'ta doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesi."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa