Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Pirelli Türkiye, EMEA Bölgesi'nin merkezi oldu

25.06.2016 00:00
Pirelli Türkiye, EMEA Bölgesi'nin merkezi oldu

 

Abdulkadir AVCI

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Pirelli'nin MEA ve Avrupa ülkelerinin birleştirilmesi kararı almasının ardından Pirelli Türkiye, 128 ülkeyi kapsayan EMEA Bölgesi'nin merkezi oldu.

Gerçekleştirdiği çalışmalar ve üretim sürecindeki başarılarıyla Pirelli Grubu içerisinde önemli bir yere sahip üretim üssü olan Pirelli Türkiye'ye yeni görev: Pirelli'nin Endüstriyel Lastikler Bölümü'ne dahil olan 128 ülke, Pirelli Endüstriyel Lastikler EMEA CEO'su Murat Akyıldız tarafından İstanbul'dan yönetilecek. 

İki bölge birleşti, başına da bir Türk geldi

Pirelli'nin daha önce İtalya'dan yönetilen Avrupa ülkeleriyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Ortadoğu, Afrika ülkelerini kapsayan MEA Bölgesi'nin birleştirilmesiyle oluşan EMEA Bölgesi'nin merkez üssü ilk kez Türkiye oldu. Daha önce MEA Bölgesi CEO'su olarak görev yapan Murat Akyıldız'ın EMEA'nın başına getirilmesiyle de ilk kez bir Türk yönetici bu görevi üstlenmiş oldu.

Pirelli'nin üretim üssü Türkiye

1960 yılında ilk Türk Lastik Fabrikası olarak kurulan Türk Pirelli, 1962 yılında İzmit Fabrikası'nda ürettiği ilk yerli üretim lastiğini yollarla buluşturdu.

İzmit Kocaeli bölgesinde yer alan ve 340 bin metrekarelik alana sahip Türk Pirelli Lastikleri Fabrikası, Pirelli Grubu'nun tonaj ve üretim çeşidi bakımından aynı çatı altında üretim yapan en büyük tesisi. Pirelli grubunun en kapsamlı üretim gerçekleştiren İzmit Fabrikası, yıllık 7 milyon adet lastik üretme kapasitesiyle otomobil, hafif ticari araç, kamyon ve motorsporları ana grupları olmak üzere toplam 675 çeşit lastik üretimini gerçekleştiriyor. Formula 1'in resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, yarışlarda kullanılmak üzere tüm F1 lastiklerini de İzmit'te üretiyor.

Pirelli Grubu içerisinde önemli bir üretim üssü olan İzmit Fabrikası, Türkiye'den yapılan toplam ihracatın yaklaşık yüzde 40'ını gerçekleştiriyor. Son 5 yılda gerek ciro, gerekse karlılık olarak sürekli artan bir grafik elde eden Pirelli, 2015 yılında 1,2 milyar TL ciro elde etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi