Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Peugeot Expert ile hafif ticaride çıtayı yükseltiyor

06.03.2017 00:00
Peugeot Expert ile hafif ticaride çıtayı yükseltiyor

 

Mehmet Emin AVCI

Yeni Peugeot Expert 2017 modeli Türkiye’de satışa sunuldu. K1 Panelvan segmentinde yer alan yeni Peugeot Expert 2017 modeli, Türkiye’de ilk etapta uzun versiyon, 120 Hp güç üreten 2.0 BlueHDi turbo dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla yollara çıkıyor.  Aracın baz fiyatı ise 81 bin 500 TL olarak açıklandı. Bu yılın üçüncü çeyreğinde ise 115 Hp güç üreten 1.6 BlueHDi motora ve 6 ileri manuel şanzımana sahip kompakt gövde tipinin satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Peugeot Expert 2017 modelinin bu yıl 1000 adet satılması ve segmentten yüzde 15-16 pay alması hedefleniyor. Yeni Peugeot Expert 2017 modeli, satışa sunulan uzun gövde tipinde 5309 mm uzunluğa, 1920 mm genişliğe ve 1935 mm yüksekliğe sahip. Yeni Peugeot Expert 2017 modelinin istiap haddi ise 1437 kg. PSA Grubu’nun yeni EMP2 platformunda geliştirilen aracın fabrika verisi ortalama yakıt tüketiminin 5.5 lt/100 km olması, rakiplerine karşı avantaj sağlıyor.

 

Expert’in ilkleri

 

Yeni Peugeot Expert, segmentinde ilk kez sunulan özelliklere sahip. Bunlardan ilki ek yükleme hacmi ve uzun yük taşıma olanağı sunan Moduwork. Yine segmentte ilk kez sunulan bir özellik de eller serbest otomatik kayar yan kapılar, anahtarsız giriş ve çalıştırma. Akıllı anahtar cebinizdeyken araca yaklaşıp arka tamponun alt köşesine ayağınızı bir kez gösterdiğinizde o taraftaki kayar kapı açılıyor.

Yüke bağımlı olarak değişken süspansiyon sistemi de bu segmentte ilk kez sunulan bir özellik. Yeni Peugeot Expert 2017 modelinde, süspansiyon sistemi, aracın yük durumuna göre otomatik olarak ayarlanıyor  ve bu sayede maksimum güvenlik ve konfor sağlanıyor. Arka park sensörlerinin standart olarak sunulduğu yeni Peugeot Expert 2017 modelinde, opsiyonel olarak visiopark adlı sistem de tercih edilebiliyor. Visiopark sisteminde, geri görüş kamerasından elde edilen 180 derecelik görüntü, ön konsoldaki 7 inç’lik ekrana veriliyor. Bu ekrandan akıllı cihaz entegrasyonu da sağlanabiliyor. Öte yandan, Visiopark sisteminin bir alternatifi olarak, istendiğinde sadece görüntünün iç dikiz aynasına yansıtıldığı geri görüş kamerası da satın alınabiliyor.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı