Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Oğuzkaan Öğrencileri ?Karanlıkta Diyalog? deneyimi yaşadı

18.01.2017 00:00
Oğuzkaan Öğrencileri ?Karanlıkta Diyalog? deneyimi yaşadı

Haber Merkezi - 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle Oğuzkaan Okulları Öğrencileri Karanlıkta Diyalog'a (Dialogue in the Dark) katılarak anlamlı bir ziyarete imza attı.

Oğuzkaan Anadolu Lisesi, “Engelsizsiniz Proje Grubu” tarafından düzenlenen etkinlik, Gayrettepe Metro İstasyonu'nda bulunan  1500 metrekarelik sergi alanında gerçekleştirildi. Görme engellilerin günlük hayat içerisinde yaşadığı zorlukları bir nebze anlayabilmek ve empati kurabilmek adına gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler ellerindeki beyaz baston yardımıyla zifiri karanlıkta yollarını bulmaya çalıştı.

Öğrenciler görme engelli rehberler eşliğinde, İstanbul'a özgü sesleri ve kokuları duyarak park, köprü, trafik, tramvay deneyimleri yaşadı. Tamamen karanlık ortamdaki kafeteryada çay içerek görme engelli rehberle sohbet etme imkanı buldu.

Oğuzkaan Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz:

“Karanlıkta Diyalog” sergisi bizlere görmenin farklı biçimlerini gösterdi. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Bunu hiç unutmamalıyız.  Karşılaştığımız insanları gönül gözü ile görebilmeli, onların gönül kapılarını çalabilmeli ve kendi gönül kapılarımızı çalanlara açabilmeliyiz. Bunu başardığımızda, yaşamın farklı bir anlam kazandığını göreceğiz. Sergi sonrasında öğrencilerimiz kendini tanıma fırsatı elde ederek güven ve iletişimin önemini fark etti. En önemlisi de öğrencilerimize empati duygusunu yaşatarak bu duyguyu geliştirmelerine katkı sağladı” dedi. 

 

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!