Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Nissan'ın amiral gemisi X-Trail'e yeni tasarım

10.07.2017 00:00
Nissan'ın amiral gemisi X-Trail'e yeni tasarım

Mehmet Emin AVCI

Nissan'ın kompakt SUV sınıfındaki amiral gemisi ve tüm dünyada en çok satan SUV modeli olan X-Trail yenilendi. Nissan X-Trail'in dış tasarımı güncellenirken, "Aile boyu heyecan" için kullanım kolaylığını arttıran yeni özellikler ve yenilikçi teknolojiler dikkat çekiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde lanse edilen yeni Nissan X-Trail, Temmuz 2017 itibariyle Avrupa ile birlikte Türkiye'de de 162 bin 500 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.

 

Dünyanın en çok satan SUV modeli Nissan X-Trail'in basın lansmanında konuşan Nissan Genel Müdürü Sinan Özkök, "SUV pazarına olan ilgi ve talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Rekabetin bu denli yoğun olduğu bir ortamda X-Trail modelimizin SUV segmentindeki dünya liderliği ile gurur duyuyoruz. Avrupa ile aynı anda satışa sunduğumuz yeni X-Trail'in, yenilenen özellikleriyle müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya devam edeceğine ve aile boyu heyecan yaratacağına inanıyoruz" dedi.

 

Nissan'ın en önemli modellerinden biri olan X-Trail; öncelikle beş, Eylül'den itibaren de yedi koltuklu versiyonlarıyla keyifli yolculuklar hayal eden dinamik aileleri hedefliyor. Belirgin ve karakteristik çizgileri, vurgulu çamurluk ağızları ve akıcı zarif hatlarıyla dikkat çeken Nissan X-Trail her zaman heyecan uyandıran kaslı bir görünümle beğeni topluyor. Bütün bu karakteristik özellikleri korunan yeni Nissan X-Trail, kalite algısını arttıran ve daha da dinamik hissettiren detaylarla yenilendi.

 

Ön tamponla bütünleşen yeni 'V' formlu heybetli ön ızgara, daha geniş bir tasarım ortaya koyarak, dinamik ve heyecan uyandıran bir görünüm sergiliyor. Krom ve siyah plastikle şekillenen ön ızgara X-Trail'in gövde rengiyle kontrast oluşturarak ön plana çıkıyor. Heybetli ön ızgaranın tasarımını devam ettiren yeni ön farlar yeni bumerang formlu gündüz farlarıyla tamamlanıyor. Sky Pack ve Design Pack donanım seviyelerinde halojen farlara yer verilirken Platinum donanım seviyesinde BI-LED Far Sistemi devreye giriyor.

 

Yeni X-Trail'de BI-LED Far Sistemi, araç hızı ve direksiyon açısı ile birlikte çalışan ve viraj içini aydınlatan Adaptif Far Sistemiyle destekleniyor. Yenilenen ve yuvarlak yerine dikdörtgen bir forma kavuşan ve ön tamponun alt köşelerine entegre edilen ön sis farları tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.

 

Yeni X-Trail'de var olan sekiz gövde renginden altısı kullanılmaya devam edecek. Bu renklere Bakır Kahve, Magnet Kırmızı, Blazer Mavi ve Bronz Kahve olmak üzere dört yeni renk daha eklendi.

 

Nissan X-Trail'deki yenilikler sadece dış tasarımı kapsamıyor. İç mekanda kalite algısını daha da arttıran bir dizi güncelleme gerçekleştirildi. Nissan'ın yeni modellerinin tasarımını küresel olarak yansıtan ve tüm X-Trail versiyonlarında standart olarak sunulan yeni direksiyon ilk bakışta dikkat çekiyor. D formlu alt kenarı düz direksiyon simidi giriş-çıkışları kolaylaştırırken aynı zamanda daha sportif bir his ve görünüm sunuyor. Platinum donanım seviyesinde standart olarak direksiyon ısıtma özelliği sunuluyor. Müşterilerinden gelen talebi değerlendiren Nissan, premium ses sistemi geliştiricisi Bose işbirliği ile Platinum donanım seviyesinde yüksek kaliteli bir ses sistemi sunuyor. 

 

X-Trail, yüksek verimlilik seviyesine sahip 130 HP gücündeki 1,6 litrelik dizel motor seçeneği sunuyor. Motor seçenekleri manuel şanzıman dışında X-Tronicotomatik şanzımanla da kombine edilirken önden çekişli versiyonlar dışında dört tekerlekten çekiş seçeneği de bulunuyor. Yeni X-Trail, lansmana özel 162 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, en donanımlı versiyon olan Platinum versiyonu ise 190 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla tüketicilerle buluşacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa