Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Mülteci kadınlardan 'Kar Serçesi' sergisi

21.03.2017 00:00
Mülteci kadınlardan 'Kar Serçesi' sergisi

Haber Merkezi - Zeytinburnu Belediyesi çeşitli sebepler nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan mülteci kadınları Aile Kadın Destekleme ve Engeliler Merkezi'nde (AKDEM) bir araya getirdi. Göçmen kadınların Türkiye'ye daha kolay uyum sağlamasını ve kadınların problemlerine yönelik çözümler üretmeyi amaçlayan Kente Uyum Birimi'nde, Türkçe okuma yazma, göçmen yasal hakları, psikoloji ve temizlik gibi konular üzerine eğitim alan mülteci kadınlar, kendileri için kurulan Göçmen Kadınlar Kulübü'nde el sanatlarını da öğrendi.

Umuda ilmek atmak

2 yıllık emek sonunda ortaya çıkan ürünler göçmen kadınların ailelerine katkı sağlaması için Zeytinburnu Olivium AVM'de görücüye çıktı. 5 ile 100 TL arasında değişen ürün yelpazesinde, keçeden tablet kılıfı, laptop çantası, el işlemesi bebek yastığı, buzdolabı süsleri, kanaviçeden çanta, anahtarlık, tablo, tespih, kolye, bileklik, kokulu taştan magnet, sabun taşı, kadife çantalar, kırlent havlu, el örgüleri ve birçok hediyelik eşya bulunuyor. Tamamı yüzde yüz el işçiliği olan ürünler 1 günde bitirilip satışa sunuluyor.

Afganistan, Suriye, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan'dan gelen 14 mülteci kadın aynı zamanda sipariş üzerine istenilen ürünleri de hazırlayabiliyor. Sosyal sorumluluk projesi amacıyla başlatılan kursa başvuran kişi sayısı her geçen gün artıyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz