Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Mardin Nur Mahallesi sakinleri, doğal gaz istiyor

23.07.2017 00:00
Mardin Nur Mahallesi sakinleri, doğal gaz istiyor

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) -
Mardin’de hızla devam eden doğal gaz çalışmalarını gören yeni yerleşim olan Nur Mahallesi ve çevresinde yaşayan sakinler, doğal gaz bağlanmasını istiyor.

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman’ın “Mardin’de 2017 yılında doğal gaz ile ısınacak” müjdesini vermesinin ardından Nur Mahallesi ve çevresinde bulunan sakinleri de, yapılacak olan bir fedakarlık ile kendilerine de doğal gaz verilmesini istiyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mustafa Yaman, “Göreve geldiğim günden bu yana Mardin halkının en büyük taleplerinden birisi de Mardin’e doğal gazın getirilmesiydi. Bizde valilik ve büyükşehir belediyesi olarak hava kirliliğin önüne geçmek yanı sıra vatandaşımızın bütçesine katkı sağlayacak doğal gazın Mardin geneline verilebilmek için Yenişehir semtinde birçok mahallenin alt yapı çalışmaları hummalı bir şekilde devam etmektedir. Mardin Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME) gözetiminde yapılan doğal gaz altyapı çalışmaları, Yenişehir İstasyon, 13 Mart Mahallesi, Karayolları Arkası, yani yeni şehir semtinde devam etmektedir. Mardin’e doğal gazın gelmesi ile özellikle kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğinin önüne geçilmiş hedeflerin arasında yerini almış olacaktır” dedi.

Nur Mahallesi sakinlerinden Mardin Vefa Konutları Kooperatif Başkanı Abdulhakim Yenigün, yönetim kurulu olarak toplanıp Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a durumu arz edeceklerini söyledi.

Yenigün, “Kooperatifimiz Nur Mahallesi Vefa Caddesi Vefa Evleri olarak  16 blok olmak üzere 416 daireden oluşmaktadır. Aynı güzergâhta 1423 konutluk TOKİ evleri, 3 adet lise bulunmaktadır. Dairelerimizin ısınma alt yapısı doğal gaza göre yapılmış, doğal gaz geleceği için kömür kazanı konulmamış ve site bitmiş durumdadır. Şimdiye kadar 10-15 daire taşınmış durumdadır. Önümüzün kış olması hasebiyle ısınma problemi yaşayacağız” dedi. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı