Turizm

Turizm Haberleri

Mardin EMITT Fuarına damgasını vurdu

26.01.2017 00:00
Mardin EMITT Fuarına damgasını vurdu

Mütia AVUKA
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı sponsorluğunda, Mardin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı.

İstanbul’da TUYAP Fuar Merkezinde açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına, Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansının işbirliği ve desteği Mardin Standı açıldı. Stantta Mardin tarihi dokusu ile birlikte, Bulgurcular Derneği Mardin Bulgur ve Mercimeğini, Artukbey Kahve ve Badem Şekerini, Mardin Sakatlar Derneği Telkâri Gümüş’ü, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri sabun ve el sanatlarını sergiledi. Mardin Müzesi Reyhani Müzik Ekibi Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice türkülerle ziyaretçilere müzik ziyafeti çekti.

Mardin Standı doldu taştı

Standı ziyaret edenlere mercimek çorbası ve bulgur pilavı ikram edildi. Fuara Mardin’in tarihi dokusunun tanıtımı yanında el sanatları, Mardin Kahvesi ve Badem Şekeri ile Telkâri gümüş ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Toptaş, ve kalabalık bir katılımcı tarafından açılışı yapıldı.

Fuara Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı temsilen Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Müze Müdürü Nihat Erdoğan gelen ziyaretçilerle ilgilendi.

Mardin Standını, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin eski milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Beşir Hamidi, MAREV Başkanı Haluk Eldem, MARSEV Başkanı Emekli Vali ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve İstanbul’ da bulunan Mardinliler ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz Darbe girişiminde Türk Halkının gösterdiği dik duruşu birçok batılı ülkenin takdirini topladığını hatırlatarak, dış turizm şirketlerinin Türkiye’ye tur düzenlemeye ışık yaktığını belirtti.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA’nın sorumluluk bölgesi olan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak İllerinin tanıtımı için açılan stantlara gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Genel Sekreter Altındağ, “Mardin turizm alanında geçmişte bir milyon turist ağırlamış bir konum ve yapıya sahip.   EMITT dünyanın en büyük 5. Fuarı. Bu büyük fuarda Mardin’i turizm adına bütün güzellikleriyle ziyaretçilerimize sunmak istedik. Gelen misafirlerimize ilimizin güzellikleri yanında, kültürel değerlerini, inanç turizmi potansiyelini anlatmaya çalışıyoruz. Mardin’in turizmini hareketlendirerek ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Mardin dört mevsim turizme açık ve hizmet verebilecek bir il. Biz bu dinamikleri harekete geçirmek istiyoruz“ dedi.

Fuar 31 Ocak tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor