Gündem

Gündem Haberleri

Manisa Valiliğinden askerlerin zehirlenmesiyle ilgili açıklama

17.06.2017 00:00
Manisa Valiliğinden askerlerin zehirlenmesiyle ilgili açıklama

Sadık Cangel - Adem Şahin
(İHA) - Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında dün akşam saatlerinde besin zehirlenmesi şüphesiyle devlet hastanelerine kaldırılan 69 askerden 11'inin tedavisi sürüyor. Manisa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"16 Haziran 2017 gecesi Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 69 Mehmetçiğimizin mide bulantısı ve kusma şikayeti ile devlet hastanelerimize sevki ve yatarak tedaviye alınmaları sonrasında bu sabah saat 08.30 itibari ile Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanemizdeki 47 Mehmetçiğimizin tümü salahen taburcu olmuşlardır. Manisa Devlet Hastanemizdeki 22 çocuğumuzdan 11’i salahen taburcu olmuşlardır. Diğer 11 çocuğumuz da kuvvetle muhtemel öğlen saatlerinde salahen taburcu edileceklerdir. Dün gece 22.30’dan bugün saat 10.30’a kadar Tugay Komutanlığı revirine ve hastanelerimize yeni bir vaka müracaatı olmamıştır. Mehmetçiklerimizin tümünün sağlık durumu iyidir. Daha kesin sonuca en az 24 saat sonra ulaşılabilecek olmakla birlikte erlerimizden alınan kan, idrar, gaita örneklerinin laboratuvar tetkiklerinde toksikolojik bulguya rastlanmamıştır. Yine de su ve gıda numuneleri alınarak tahlile gönderilmiştir. Durum hassasiyetle takip edilmektedir. Öncelikle Mehmetçiklerimiz ve ailelerine geçmiş olsun diyor, sağlık diliyoruz. Yeni gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

Askerler taburcu edilmeye başlandı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında dün akşam saatlerinde besin zehirlenmesi şüphesiyle devlet hastanelerine kaldırılan 69 askerden 40’a yakını taburcu edildi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Doğu Kışla’da dün akşam 21.30-22.00 sıralarında bazı askerler, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle revire başvurmasının ardından tedbir amaçlı Manisa Devlet ve Manisa Merkezefendi Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 69 askerden 40’a yakını sabah saatlerinde taburcu edilerek birliklerine döndü.

Askerlerden alınan ilk numunelerde herhangi bir toksik maddeye rastlanılmadığı, müşahede amaçlı hastanelerde tutulduğu ve durumlarının izlendiği öğrenildi. Hastanelerde tedavi altında bulun askerlerin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa