Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

Maliye Bakanı Ağbal, TÜRMOB üyeleriyle iftarda bir araya geldi

23.06.2016 00:00
Maliye Bakanı Ağbal, TÜRMOB üyeleriyle iftarda bir araya geldi

İHA - Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Her zaman yapmamız gereken şey, mükellefin hakkını ve hukukunu kuvvetlendirmek, mükellefin üzerindeki kırtasiyeciliği azaltmak, gereksiz, yükleri ortadan kaldırmak, devlet olarak vergiyi en basit, en kolay, en yalın toplayacak şekilde çalışmaktır” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) mensupları ile iftar yemeğinde bir ayaya geldi. TÜRMOB’un organize ettiği iftar programı Ankara Sheraton Otelde gerçekleştirildi. İftar programına eski DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı. Programda konuşma yapan Ağbal, “Sizlerle yıllardır mesleğin problemlerini konuşuyoruz, dertleşiyoruz. Zaman zaman çözüyoruz. Bundan önceki görevlerinde de ne zaman bir mesele gelse, nasıl çözebiliriz diye mutlaka bir çabamız olmuştur. Bundan sonra da inşallah bakanlık görevimde de bu gayretin içinde olacağım” diye konuştu.

“MALİ MÜŞAVİR ARKADAŞLARIMIZ GERÇEKTEN MESLEĞİN HAKKINI VERİYOR”

Bakan Ağbal, yaptığı konuşmada serbest muhasebeci mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin görevlerini özveriyle yaptığını belirterek, “Serbest muhasebeci mali müşavir arkadaşlarımız, yeminli mali müşavir arkadaşlarımız gerçekten mesleğin hakkını veriyor. Türkiye’de vergi mükelleflerinin haklarının, hukuklarının gelişmesi için gerçekten güzel çalışmalar sergiliyorlar. Büyük de bir özveri içerisinde yapıyorlar. Geçenlerde İstanbul’da bir toplantıya katıldık. Gençler diyor: ‘Evlenecek vakit yok.’ Bir başkası diyor: ‘Eve gidemiyorum.’ Bunlara biz de şahit oluyoruz” diye konuştu.

“SORUNLARI MASAYA YATIRACAĞIZ”

Sorunları ortadan kaldırma yolunda, devletin vergiyi en basit şekilde toplaması gerektiğine işaret eden Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece muhasebeci arkadaşlarımızın açısından değil; bizim aslında yapmamız gereken ilk şey veya her zaman yapmamız gereken şey, mükellefin hakkını ve hukukunu kuvvetlendirmek, mükellefin üzerindeki kırtasiyeciliği azaltmak, gereksiz, yükleri ortadan kaldırmak, devlet olarak vergiyi en basit, en kolay, en yalın toplayacak şekilde çalışmaktır. Sorunları masaya yatıracağız, tek tek konuşup çözeceğiz. Türkiye İstatistik Kurumu ile ilgili mesele, bildiğimiz bir mesele. Sadece bir irade gerekiyordu. Teknik detaylarını arkadaşlardan aldık. Hakikaten arkadaşlarımız haklı. Maliyede olan verileri biz bir daha muhasebecilere verip diyoruz ki: ‘TÜİK’i bir daha verin.’ Dolayısıyla bu şekilde bundan sonra da inşallah bir bir bu sorunların üstesinden geleceğiz. Katma değer vergilerinin iadeleri ile ilgili epeydir çalıyoruz. Burada mutlaka KDV iade süreci daha basit olmalı. Ben iademi ne kadar sürede alacağımı mükellef olarak bilmek istiyorum. Çünkü bir gün fazla alacağım içerde durursa devletin benden aldığı faizsiz kredi hükmündedir. Ben kendim bir şekilde o zaman devlete kredi veriyorum. Onun için katma değer vergileri iadelerinde hem sürenin kısaltılması, hem bu süreç indeki bürokrasinin azaltılması konusunda çalışmalarımız var.”

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, terör olaylarının bir an önce son bulmasını dilediği konuşmasında, “Hoşgörünün en üst düzeyde yaşanması gereken Ramazan ayında, güzel Türkiye’mizde askerimiz ve sivil vatandaşlarımız acımasız ve hain saldırılara maruz kalmaktadır. Hiçbir sorunun çözümü asla şiddet olmamalıdır. Sabır ayı olan Ramazan’da bu açıdan sabrımız zorlanmakta, yüreğimiz yanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa