Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Malezyalı heyetten Başkan Kılıç'a ziyaret

06.04.2017 00:00
Malezyalı heyetten Başkan Kılıç'a ziyaret

Haber Merkezi - Kağıthane’de son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşüm ulusal arenada olduğu kadar uluslararası alanlarda da ilgi çekiyor. Son 13 yılda birbiri ardına gerçekleşen yatırımlar sonrasında İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen Kağıthane, yurt dışı şehirlerin örnek aldığı bir konuma yükseldi.

Kağıthane’deki ilerlemeyi yerinde gözlemlemek amacıyla ilçeye gelen Malezya Eyalet Üniversitesi Rektörü Muhammad Tayep, bu kapsamda Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı ziyaret etti. Aynı zamanda Malezya’nın Malakka Eyaleti’nin Kralının vekili olan Tayep, Başkan Kılıç’la görüşmesinde; "Malay halkı ile Türklerin yüzyıllardır süregelen güçlü ilişkileri var. Kralımız bu ilişkileri derinlemesine incelemek üzere ülkenizde doktora yapacak ve ayrıca ilçenizde bulunan Osmanlı Arşivleri Sitesi’ndeki tarihi envanterlerden faydalanacak. Türkiye son dönemde her alanda gelişerek özellikle İslam coğrafyasının örnek aldığı bir ülke oldu. Bu bizi çok memnun ediyor. İstanbul’a gelir gelmez ilk olarak Kağıthane’yi görmek istedik. Çünkü burası hem Osmanlı tarihine ev sahipliği yapıyor hem de yeni Türkiye’nin gelişen yüzünü gösteriyor. Tarih ve moderniteyi bir arada sunmayı başarabildiği için de birçok çalışmanızın bize örnek olabileceğini düşünüyoruz."dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Malezya’nın dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu ifade etti. Başkan Kılıç; "İki ülke arasındaki tarihsel dostluk şimdilerde karşılıklı turizm ilişkileriyle devam ediyor. Malezya, yurt dışı gezilerine çıkan vatandaşlarımızın ilk tercih ettiği ülkeler arasında geliyor. Gerek eskiye dayanan dost ilişkilerimiz ve gerekse manevi değerlerimizin ortak oluşu buna en büyük etken. Yakın gelecekte farklı alanlarda da iki ülke arasında ilişkilerin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Aynı tarihi paylaşan milletlerin aynı geleceği paylaşmasını arzuluyoruz."u dedi.

Başkan Kılıç ve Rektör Tayep görüşmenin sonunda karşılıklı hediyeleşerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Muhammad Tayep’in beraberinde heyetle katıldığı ziyarette Başkan Fazlı Kılıç’a Özel Kalem Müdürü Levent Dirice eşlik etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz