Kobi

Kobi Haberleri

MÜSİAD'ın DİKA ile Cazibe Merkezleri bilgilendirme toplantısı

12.02.2017 00:00
MÜSİAD'ın DİKA ile Cazibe Merkezleri bilgilendirme toplantısı

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri Programları hakkında İş dünyasını ve ekonomi çevrelerini yatırım programı hakkında bilgilendirmeyi sürdürüyor.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap, Mardin'e yatırım ve istihdama yönelik iş alanları oluşturmak isteyen MÜSİAD'a mensup işadamlarını daha önce açıklanan ancak içeriği yeterince bilinmeyen Cazibe Merkezleri Programları'yla ilgili daha detaylı bilgi edinmek üzere kuruma davet ettiklerini söyledi. Cazibe Merkezleri programından oldukça ümitvar olduklarını belirten Kasap, Mardin'deki yatırımcılar olarak söz konusu programdan şehrimizin azami ölçüde yararlanması ve istihdama yönelik adımların güçlü bir şekilde atılabilmesi için başta iş alanları, iş çevreleri ve yöneticilere görevler düştüğünü bu konuda herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini kaydetti. 

Kasap'ın talebi üzerine MÜSİAD'a mensup iş adamlarını DİKA Uzmanlarıyla birlikte yatırım programı hakkında bilgiler veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yatırım için ayrılan bütçenin 20 ülkenin bütçesinden daha fazla olduğunu vurguladı.

MÜSİAD Mardin Şubesine mensup bütün işadamlarını yakından tanıdığını, MÜSİAD çevresinin diğer işadamları dernekleri gibi; bölgeye yatırım yapan, istihdam sağlamayı amaçlayan bir ekonomi çevresiyle bir arada bulunuyor olmanın heyecanını yaşadığını kaydeden Altındağ, bilgilendirme yapılması için yapılan davetten ötürü MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap'a teşekkür etti.

Cazibe Merkezleri Programının bölge ekonomisine önemli katkısı olacağını ifade eden Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı ile bölgenin kalkınmasına bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş önemli bir destek sağlanacağını söyledi. 

Cazibe Merkezleri Programı'na 2017 için ayrılan bütçenin  1.1 milyar liralık yatırım olduğuna vurgu yapan Altındağ, "Geçmişte açıklanan teşvik programlarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu programın öncekilerle kıyaslanmayacak kadar büyük olduğunu görüyoruz. Aslında bu program gerçekten de yüzyılın en büyük projesidir. Bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan bu programı iyi irdeleyip, bölgemizin yeniden kalkınmasına hepimizin, birlikte önayak olması gerekiyor. Bu program yatırımcılarımıza inanılmaz imkânlar, işsizliğe karşı inanılmaz istihdam sağlayacak, batıdaki yatırımcıları da bölgemize çekecek büyük bir teşviktir ve yatırım alanıdır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından katılımcılara geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Samimi ve yararlı bir sohbet ortamında gerçekleşen sunumun ardından işadamları, program hakkında merak ettikleri hususları dile getirdikleri sorularla DİKA Uzmanlarına yöneltip bilgi almasıyla devam etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı