Sigorta

Sigorta Haberleri

MAPFRE Sigorta, 5 yıldır sektörün üzerinde büyüyor

11.07.2017 00:00
MAPFRE Sigorta, 5 yıldır sektörün üzerinde büyüyor

Haber Merkezi - Dünyada sigorta sektörünü geçen seneye göre büyüdüğüne ve Türkiye gibi gelişen pazarlarda büyüme potansiyelinin gelişmiş ülkeler kıyasla daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.  MAPFRE Sigorta son 5 yıldır Türkiye'de sektörden daha fazla büyüdü ve 2016'da önceki seneye göre yüzde 32,4 oranında bir büyüme gösterdi.

 

Türkiye'deki sigorta sektöründe büyüme öngördüğünü belirten Alfredo Munoz,  Türkiye'de 2016 yılı toplam sigorta prim üretiminin, bir önceki yıla göre yüzde 30,5 oranında arttığına dikkat çekti.  Munoz, MAPFRE Sigorta 2017 yılı ilk çeyrek sonuçlarını da açıkladı. Türkiye'de son beş yıldır MAPFRE Sigorta'nın sektörün kendisinden daha fazla büyüdüğünü vurgulayan Munoz, 2016 yılı sektör üretim karşılaştırmasına göre 4. sırada yer aldıklarını söyledi.

 

2017'nin ilk çeyrek verilerine göre pazar paylarına da değinen Munoz, "Türkiye'de sigorta şirketleri arasında mühendislik branşında 1.sırada yer alıyoruz. 51.309.100 TL'lik toplam prim üretimimizle pazarda yüzde 12,23'lük bir paya sahibiz.  2017'nin ilk çeyreğinde, sağlık branşında yüzde 8,26'lık payla 4.sırada yer alıyoruz, yıl sonunda 3. sıraya yerleşmeyi hedefliyoruz. Kaskoda yüzde 7,18'lik pazar payı ile 5. sıradayız. Özellikle kaskoda en çok önerilen sigorta şirketi olarak öne çıkıyoruz. Ekonomik büyümeye bağlı olarak yıl sonuna kadar sektörde yüzde 10-15 aralığında bir büyüme öngörüyoruz. Türkiye'de sektörel açıdan çok büyük bir potansiyel var. Biz de özellikle dijital alanda geliştireceğimiz projelerle bu potansiyeli yakalamayı hedefliyoruz." dedi.

 

Dünyada sigorta sektörünü değerlendiren MAPFRE Sigorta Genel Müdür (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alfredo Munoz, gelişmiş ülkelerde reel prim üretimindeki büyümenin yüzde 2.5 olurken, gelişen pazarlarda yüzde 9.8 olarak gerçekleştiğini belirtti ve Türkiye'de büyüme potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Munoz ayrıca MAPFRE Sigorta'nın global verilerine dair: "MAPFRE Sigorta olarak hayatdışı sigortada Avrupa'nın ilk 5 sigorta şirketi arasında yer alıyoruz. Geçen yıl globalde 27.092.000.000 Euro ciro ve 1.805.000.000 vergi öncesi kar elde ettik. Prim tutarımız ise 22.813.200.000 oldu. Yılın ilk çeyreğinde elde ettiğimiz 7 milyar 855 milyon Euro ciro ile geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 8,1 artırdık. Prim üretimimiz ise yine geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 9,2 artırarak 5 milyar 218 milyon Euro prim üretimi gerçekleştirdik." dedi.


Sigorta bilincinin artması sektörü büyütecek


MAPFRE Sigorta İcra Kurulu Üyesi Geleneksel Kanal Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Sırtıkırmızı, Türkiye sigorta sektörü penetrasyonunun gelişmiş ve gelişmekte olan bazı ülkelerle kıyasla düşük olduğuna dikkat çekerken, bunun en önemli nedenleri arasında sigorta hizmetine dair farkındalığın düşük olmasının ve sigorta hizmeti alanların finansal durumlarının sabit olmamasının yer aldığını ifade etti. Sigorta farkındalığının ve bilincinin artması durumunda sektörün büyüyeceğini belirtti.


MAPFRE Vakfı'dan 1.6 milyon TL'lik bütçe
 

Toplumsal gelişim, sağlık, kültür, yol güvenliği gibi konularda sosyal sorumluluk projeleri yürüten MAPFRE Vakfı'nın çalışmalarına dikkat çeken Munoz " MAPFRE olarak sadece ürün ve hizmet sunmak değil, topluma fayda sağlamayı da hedefliyoruz. 2016 yılında sosyal sorumluluk projelerimiz için toplamda 1 milyon 40 bin TL bütçe ayırdık ve birçok proje gerçekleştirdik.  2017 yılında yapacağımız projeler için de vakıf ile 1 milyon 600 bin TL bütçe harcamayı planlıyoruz" dedi. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa